Στην πραγματικότητα, το Σχολείο είναι έτοιμο να δεχτεί τους μαθητές;

Δημήτρης Μιμής
Δημήτρης Μιμής
Στην πραγματικότητα, το Σχολείο είναι έτοιμο να δεχτεί τους μαθητές;

"Για πρώτη φορά η επιστροφή στο σχολείο δημιουργεί συγκρούσεις και αυτό λόγω της διαχείρισης της πανδημίας covid-19"

Του Δημήτρη Μιμή 

Σήμερα, όλα τα καλά παιδιά θα βάλουν την προστατευτική τους μάσκα και θα πάνε στο Σχολείο. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους γιατί πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα, αυτό έχει ειπωθεί  από τους ειδικούς που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους. Αν κάποιος γονέας επιμένει το  παιδί του να μη φορέσει μάσκα, εκτός φυσικά αν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα, τότε δεν πρέπει να επιτραπεί η είσοδος του μαθητή στο Σχολείο.

Όμως θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση με τον αντιδρώντα γονέα, γιατί αυτός είναι που αντιδρά,  όπου θα ενημερωθεί για τα οφέλη της μάσκας.  Πιστεύω ότι αυτή η άρνηση του γονέα, να μη φορέσει μάσκα το παιδί του οφείλεται κυρίως σε κακή πληροφόρηση  και λιγότερο σε αντίδραση σε κάποια αλλαγή, που θα πρέπει όμως όλοι να τη δεχτούμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Η χρήση της μάσκας στα σχολεία δεν είναι πλέον επιλογή, είναι υποχρεωτική.           

Για πρώτη φορά η επιστροφή στο σχολείο δημιουργεί συγκρούσεις και αυτό λόγω της διαχείρισης της πανδημίας covid-19. Για πρώτη φορά έχουμε εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και την κυβέρνηση που δεν κρύβουν ότι φοβούνται. Όλοι αναρωτιούνται αν το σχολείο είναι έτοιμο να δεχτεί ξανά τους μαθητές στις τάξεις του. Μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι είναι έτοιμο για την επιστροφή των μαθητών αλλά στην πραγματικότητα είναι έτσι τα πράγματα; Τα συναισθήματα όμως που δημιουργούνται ανάμεσα στο υπουργείο, τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές  δεν είναι τα ίδια. 

Το κυριότερο ερώτημα είναι αν μπορούν τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και εμείς οι γονείς να είμαστε εφησυχασμένοι. Η επιστροφή αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα ενώ ο covid-19 έχει αρχίσει να κυκλοφορεί πάλι ευρέως και η επιδημία να ξεκινά ξανά. 

Πιστεύω ότι το υπουργείο θα έχει λάβει  όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την καλή διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας. Κυρίως να έχει μεριμνήσει  για τον καλό εξαερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, να παράθυρα να είναι ανοικτά  και το κυριότερο να μην υπάρχει ανάμιξη των τάξεων. Θα μου πείτε βέβαια τώρα ότι έρχεται χειμώνας και αυτό είναι  πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως θα είναι μεγαλύτερο όταν οι αίθουσες είναι κλειστές.  

Επίσης μη ξεχνάμε ότι μερικά μαθήματα μπορούν να γίνονται και εκτός αίθουσας.  Όσο τα παιδιά βρίσκονται εκτός αίθουσας τόσο ο κίνδυνος μειώνεται. Ας επανέλθουμε λοιπόν στη φύση γιατί όσο βρισκόμαστε μακριά της αυτό γίνεται πιο τρομακτικό.   

Όλοι θα πρέπει να  εμπιστευτούμε τα παιδιά μας και να γνωρίσουμε ότι όλα είναι φόβοι των γονέων. Το να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο είναι θέμα υγείας, ψυχικής υγείας και ευεξίας. Ας γνωρίσουμε τέλος ότι, τα παιδιά  είναι 6 φορές λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό για όλους μας και θα βοηθήσει στην καλή έναρξη της σχολικής ζωής.  
‘Όλοι θα περιμένουμε να δούμε και αυτό θα φανεί μετά από μια εβδομάδα αν τα σχολεία μας ήταν έτοιμα  και καλά οργανωμένα να δεχτούν τους μαθητές.     
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ