ΣΥΡΙΖΑ: Χαμένοι όλοι, μα πιο χαμένος…ο εξής Ένας!

Δημήτρης Καρυωτάκης
Δημήτρης Καρυωτάκης

Προτίμησαν να μην πάνε σε εκλογές, προτίμησαν δηλαδή τη μη λύση

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

Τα πράγματα μπορεί να πάνε απλά κακά, αρκεί να μην πάνε χειρότερα και πραγματικά δεν ξέρεις τι ακριβώς έχει συμβεί στο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ένα συνέδριο που για άλλα διοργανώθηκε και αλλού κατέληξε να πηγαίνει. Κέρδισε κάποιος από το συνέδριο; Όλοι οι υπόλοιποι πλην από το ΣΥΡΙΖΑ και όσους ακόμα κατοικοεδρεύουν εκεί. Κέρδισε ο Κασσελάκης που ήθελε να μείνει αρχηγός μέχρι τις εθνικές εκλογές και να μην είναι αρχηγός με σύμβαση 4μηνου έργου;

Όχι! Πήρε μια παράταση, το επίδικο θα ξαναμπεί στις 10 Ιουνίου, έχασε την ευκαιρία να « τελειώσει» τον Τσίπρα σε μια fast track εκλογική διαδικασία εκμεταλευόμενος το κλίμα του συνεδρίου και όπως ο προκάτοχος του που είχε εκπαραθυρώσει τον ευεργέτη του Αλέκο Αλαβάνο να γίνει απόλυτος κυρίαρχος στο κομματικό παιχνίδι.

Κέρδισε η Ολγα Γεροβασίλη που κλήθηκε να λειτουργήσει ως αντιΚασσελάκης, μια αυτοφωράκιας του παλαιοκομματικού συστήματος μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και μια… μπροστινή του Αλέξη Τσίπρα ; Όχι. Δεν πέρασε η πρόταση της για συνέδριο βάσει των διαδικασιών, αφήστε που έχασε αυτήν την- υποτιθέμενη - μέχρι την Πέμπτη ενωτική φιγούρα που η ίδια πλάσαρε για τον εαυτό της μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας ως… μπαγκέτα του ενορχηστρωτή της ανατροπής Κασσελάκη, Τσίπρα.

Ο Μεγάλος χαμένος βέβαια είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ιδρυτής, ο ιστορικός αρχηγός, εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για να έλθει το φαινόμενο Κασσελάκης και που όταν διαπίστωσε πως δεν μπορεί να το τιθασεύσει, αποφάσισε να το εξουδετερώσει. Ξέρετε στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν μάθει να κάνουν εκλογές μέχρι να κερδίζει ο Τσίπρας, έλα μου όμως που ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να χάσει επιτέλους ο άχαστος μέχρι χθες σε εσωκομματικές συγκρούσεις πρόεδρος Αλέξης, απομαγευμένος πια και ο ίδιος από το κοινό που τον λάτρεψε και ήταν ικανό να ξαναψηφίζει σε εσωκομματικές διαδικασίες μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Χάνει και το τελευταίο πολιτικό κεφάλαιο που είχε, προφανώς πια δεν μπορεί να περιμένει κάποιο ρόλο για την επόμενη των ευρωεκλογών, ούτε σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια σε επίπεδο κεντροαριστεράς αφού είναι κόκκινο πανί για όλους.

Τίποτε πια δεν είναι ίδιο για τον ίδιο, ας κάνει το ίδρυμα του, ας ασχοληθεί με τα απομνημονεύματα του, δεν έχει πια την παραμικρή σημασία τι θα πει και πότε θα το πει. Η ιστορία τον εκδικείται, καταχωρείται πια ως ο Καραμανλής της Αριστεράς, θυμίζω μόνο πως η συμπαθής ( και στον πρόεδρο Αλέξη) φιγούρα της κεντροδεξιάς προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας, κάτι θα βρεθεί και για τον Αλέξη.

Όμως χαμένος είναι κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να δοθεί είτε η μια λύση είτε η άλλη. Ωστόσο προτίμησαν να μην πάνε σε εκλογές, προτίμησαν δηλαδή τη μη λύση που σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η χειρότερη. Διότι σε εσωκομματικές εκλογές δεν θα πάνε, αλλά στο τέλος του δρόμου υπάρχουν οι ευρωεκλογές, όπου…La comedia e finita!

 

Δείτε επίσης:

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι άλλοι κλυδωνισμοί πριν από τις ευρωεκλογές»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ