Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει…

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει…

Ένα είναι σίγουρο οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές

Δεν είναι μυστικό πως το 2020 δεν μας έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Με την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έρχεται επιπλέον άγχος όχι μόνο στην επιλογή δώρων που πρέπει να στείλουμε και μάλιστα χωρίς την ανταπόδοση της αγκαλιάς, αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε όπως κάθε χρόνο πώς θα βρεθούμε να περάσουμε μαζί τις γιορτές με τους αγαπημένους μας. Ένα είναι σίγουρο οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές, είτε είμαστε σε lockdown είτε όχι. Θα ζήσουμε μια νέα πραγματικότητα χωρίς πάρτι και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Το cocooning θα έχει την τιμητική του.

Έχοντας αυτό στο μυαλό της η Έβελυν Μπάκιντα και η ομάδα των Chic Greek Gifts εγκαινιάζουν φέτος την καμπάνια #wedeliverXmas έχοντας φροντίσει φέτος για δύο πράγματα:

  1. Να δώσουν έμφαση σε δώρα με θέματα το Μένουμε Σπίτι (COZY AT HOME) , το Ευ Ζην (WELLNESS), και το Δεν μπορούμε χώρια (BETTER TOGETHER).
  2. Να συνεχίσουν τη στήριξη σε μικρούς παραγωγούς στην επαρχία και τα νησιά με προπύργιο την έδρα τους την Κρήτη. Πίσω από κάθε δώρο κρύβεται ένας χειροτέχνης, μία υφάντρα, ένας κεραμίστας, ένας οικοτέχνης, μια φουρνάρισσα, ένας αγρότης από την επαρχία που πέρασε μία ανύπαρκτη τουριστική σεζόν και ψάχνει διέξοδο για τα προϊόντα του. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο έχουν χτίσει το όραμά τους για τη δημιουργία ελληνικών πολιτιστικών δώρων. Προϊόντα ιδιαίτερα, δυσεύρετα, μοναδικά που δεν θα βρει κανείς σε μεγάλες αλυσίδες. Χειροποίητα είδη τέχνης, τρόφιμα και καλλυντικά που έχουν φτιαχτεί με μεράκι από μικρής κλίμακας δημιουργούς.

Ας παραμείνουμε κοντά ο ένας στον άλλο αυτές τις γιορτές στέλνοντας ελληνικά δώρα, στηρίζοντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τους μικρούς παραγωγούς των χωριών και των νησιών μας. Ας βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε την κατάσταση και να απολαύσουμε το πνεύμα των γιορτών με δημιουργικότητα και αισιοδοξία. Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας κι ας κανακέψουμε όσους ζουν δίπλα μας. Ας θυμηθούμε τι είναι σημαντικό. Ας συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναμνήσεις έστω κι αν αυτές είναι με τηλε-ευχές. Κι ας πιστέψουμε στον Άγιο Βασίλη ζητώντας του να είμαστε του χρόνου αγκαλιά με τους αγαπημένους μας.

Μπάκιντα

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ