Κ.Βασιλείου: «Με τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται θα διπλασιαστεί το εισόδημα της Κρήτης»

Κ.Βασιλείου: «Με τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται θα διπλασιαστεί το εισόδημα της Κρήτης»

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank μίλησε στο LIVETALKS για την προοπτική της οικονομίας μετά την πανδημία, τον τουριστικό κλάδο, αλλά και την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό

«Η Eurobank ήθελε να χρηματοδοτήσει ένα έργο όπως την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική για λόγους εξασφάλισης της ενέργειας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, αλλά κυρίως για λόγους περιβαλλοντικούς. Το νησί μπορεί να εξασφαλίσει έτσι την ενέργεια που απαιτείται σε όλους τους τομείς της οικονομίας και φυσικά στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και έχει τη δυνατότητα να «πρασινίσει»,  ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ.Κωνσταντίνος Βασιλείου που βρίσκεται στην Κρήτη ως επικεφαλής κλιμακίου κορυφαίων στελεχών της τράπεζας.

Ο κ.Βασιλείου που έχει αυτές τις μέρες επαφές με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, της μεταποίησης, της ανανεώσιμης ενέργειας και άλλων κλάδων μίλησε στα LIVETALKS και τον Κώστα Μπογδανίδη για τη δυναμική που έχει η Κρήτη στον τουρισμό και όχι μόνο, την αισιοδοξία που υπάρχει για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Χωρίς υπερβολή σχεδιάζονται μεγάλα έργα στην Κρήτη που θα αλλάξουν την εικόνα της το επόμενο διάστημα όπως η ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού που με με χαρά συμμετέχει η τράπεζά μας αλλά και άλλα πρότζεκτ όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας , το αεροδρόμιο…Αν γίνουν όλα αυτά τα έργα υποδομής η Κρήτη θα διπλασιάσει το εισοδημά της» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Βασιλείου αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία παγκοσμίως και στην ελληνική οικονομία, τόνισε το πως άλλαξε το τοπίο και το πως μεταβάλλονται πλέον τα μοντέλα και από τις ίδιες τις τράπεζες.
«Είναι τώρα κατάλληλες οι συνθήκες να δούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από την κρίση. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε μοντέλα και στρατηγική. Και χαίρομαι που σε πολλές συζητήσεις με επιχειρηματίες και από τον τουρισμό μας λένε αυτό: Τόσα χρόνια που όλα έτρεχαν ήταν δύσκολο, τώρα πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης και ανάπτυξης» είπε ο κ.Βασιλείου που έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο Ελληνικό και το πως αυτό έρχεται ως «ελληνική επένδυση» να αλλάξει το τοπίο όχι μόνο της Αττικής, αλλά της χώρας ολόκληρης.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank: 

Βασιλείου Κωνσταντίνος
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ