Κρυπτονομίσματα: Ποιες είναι μεγαλύτερες απάτες της αγοράς

Περίπου 1.000 κρυπτονομίσματα έχουν κηρυχθεί «νεκρά»

Μετά την επιτυχία που γνώρισαν φαινομενικά αδιάφορα κρυπτονομίσματα, όπως το Dogecoin ή το Shiba Inu, δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν να βρουν την επόμενη, άγνωστη μέχρι τώρα, «έκπληξη» της αγοράς. Πολλά όμως από αυτά τα άγνωστα tokens που θα επενδύσουν, δε θα επιβιώσουν μακροπρόθεσμα, μπαίνοντας στη μεγάλη πλέον ομάδα των λεγόμενων «νεκρών κρυπτονομισμάτων».

Ένα κρυπτονόμισμα μπορεί να θεωρηθεί «νεκρό», όταν ο όγκος συναλλαγών του πέσει κάτω από τα 1.000 δολάρια ή όταν ο ιστότοπoς του καταργηθεί ή οι προγραμματιστές εγκαταλείψουν το πρότζεκτ.

Το «νεκροταφείο» των κρυπτονομισμάτων και οι μεγάλες απάτες της αγοράς

Όλες αυτές οι ενέργειες καθιστούν το κρυπτονόμισμα, μη βιώσιμο και άχρηστο για τους επενδυτές και πλέον χαρακτηρίζεται, ως «νεκρό» νόμισμα. Από τον Φεβρουάριο του 2020, περίπου 1.000 κρυπτονομίσματα έχουν κηρυχθεί «νεκρά», ενώ συνολικά έχουν εκλείψει από την αγορά, περίπου 2.400 ψηφιακά νομίσματα.

Ένα σημαντικό μέρος αυτών των «νεκρών» νομισμάτων, είναι αποτέλεσμα απατών που εκμεταλλεύονται την ασταθή αγορά κρυπτογράφησης και την περίπλοκη φύση της τεχνολογίας blockchain, για να ξεγελάσουν τους επενδυτές.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απάτης τύπου Ponzi στα κρυπτονομίσματα, είναι το OneCoin. Μεταξύ 2014 και 2016, το OneCoin, προσέλκυσε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, που ήλπιζαν ότι θα βγάλουν μεγάλες αποδόσεις. Ο μόνος τρόπος που είχαν οι επενδυτές αυτοί να πάρουν πίσω τα χρήματα τους αποκλείστηκε, όταν το OneCoin Exchange έκλεισε τον Ιανουάριο του 2017.

Η δημιουργός του OneCoin, Ρούτζα Ιγκνάτοβα, το έσκασε, ενώ ο συνέταιρος της, Σεμπάστιαν Γκρίνγκουντ, συνελήφθη το 2018 και αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη φυλακή στις ΗΠΑ.

H λίστα με τις μεγαλύτερες απάτες:

 

Το «νεκροταφείο» των κρυπτονομισμάτων και οι μεγάλες απάτες της αγοράς

 

 

 

Πηγή: Traders of Crypto

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ