Μ. Σενετάκης: Το 97% του Αναπτυξιακού Νόμου είναι για την Περιφέρεια

Μ. Σενετάκης: Το 97% του Αναπτυξιακού Νόμου είναι για την Περιφέρεια

Τι είπε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του σχετικού νομοσχεδίου

“Ο Αναπτυξιακός νόμος, μεταξύ άλλων είναι η Αποκέντρωση στην πράξη” σημείωσε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την εισήγηση του στην συζήτηση επί των άρθρων για το νομοσχέδιο που έχει φέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι το 97% του νομοσχεδίου αφορά στην Περιφέρεια ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δήθεν το νομοσχέδιο είναι υπέρ των λίγων και και στις κατηγορίες ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχείρηση, τόνισε:

“Τα προσπερνώ ως …αντιπολιτευτικές αυταπάτες. Διότι κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης είναι επιβεβαιωμένο από την ζωή, ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που στηρίζει την μεσαία τάξη. Είναι το κόμμα που στηρίζει την μικρή και την μεσαία επιχείρηση. Για αυτό και απολαμβάνει διαχρονικά την στήριξη τους. 

Συνεπώς όλα αυτά είναι ωραία να τα ακούει το κομματικό ακροατήριο, αλλά δεν συμβάλουν σε τίποτα σε μια εποικοδομητική συζήτηση που θα έπρεπε να κάνουμε εδώ, καθώς μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που συνιστά εργαλείο ανάπτυξης και πρέπει να δούμε, αν μπορούμε ως σώμα να συνεισφέρουμε ώστε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικό.”

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής η συνεισφορά της αντιπολίτευσης στην συζήτηση είναι πενιχρή. “Σαν να μην διάβασαν το νομοσχέδιο. Σαν να μην ήθελαν να μιλήσουν επί του θέματος”, είπε ο κ. Σενετάκης, θυμίζοντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι “συζητάμε για το πως θα αυξήσουμε τις επενδύσεις στην χώρα” Και συνέχισε:

“Δυστυχώς, όπως είπε και ο υπουργός στην τοποθέτηση του στην συζήτηση επί της αρχής, οι πάγιες και ιδιωτικές επενδύσεις αποτελούν μόλις το 11% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 22%. Υποθέτω λοιπόν καλόπιστα ότι κι εσείς επιθυμείτε να αυξηθεί αυτό το ποσοστό και προφανώς αυτό δεν θα συμβεί αν οι επενδύσεις γίνουν μόνον από λίγους και ισχυρούς. 

Προφανώς, αυτό θα συμβεί δίνοντας την δυνατότητα να επενδύσουν οι μικρότεροι που είναι και οι περισσότεροι και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε με τον παρόντα νόμο.  

Για αυτό σχεδιάστηκε μια επενδυτική πολιτική κινήτρων, εξάλειψης των γραφειοκρατικών εμποδίων, παρότρυνσης της νέας επιχειρηματικότητας και ένταξης σε αυτήν επιχειρηματικών πρωτοβουλιών πέραν των παραδοσιακών με έμφαση στην έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία.

Ο κ. Σενετάκης ανέπτυξε αναλυτικά τις πρόνοιες του νομοσχεδίου και ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση που αποδέχθηκε το αίτημα του ιδίου και της Κ.Ο. της ΝΔ να συμπεριληφθούν στο νόμο και τα ξενοδοχεία τριών αστέρων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ