Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ήπια η σημερινή πτώση αλλά οι καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο μήνα για τους δείκτες εδώ και χρόνια

Με απώλειες ολοκήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές βρέθηκαν εν μέσω των  άσχημων οικονομικών στοιχείων και των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 288 μονάδες ή σε ποσοστό 1,17% κλείνοντας στις 24.345 μονάδες.  Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 0,92% κλείνοντας στις 2.912 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,28% στις 8.889 μονάδες.

Το Αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι 3,84 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα που έληξε στις 25 Απριλίου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των έξι εβδομάδων σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια. Επιπλέον οι καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο σημείωσαν βουτιά κατά 7,5%.

Οι τραπεζικές μετοχές έδωσαν τον τόνο στις απώλειες της Wall Street με την μετοχή της Bank of America να υποχωρεί κατά σχεδόν 3% ενώ η μετοχή της Citigroup σημείωσε πτώση κατά 3,4% και εκείνη της JPMorgan Chase κατά 2,2%.

Παρά τις σημερινές απώλειες, οι δείκτες σημείωσαν μία από τις καλύτερες επιδόσεις τους σε επίπεδο μήνα.

Ο S&P 500 με άνοδο 12,7% τον Απρίλιο κατέγραψε την τρίτη καλύτερη επίδοση σε επίπεδο μήνα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης τα κέρδη του Απριλίου ήταν μεγαλύτερα από το 1987. Ο Dow Jones με άνοδο κατά 11,1% κατέγραψε την τέταρτη καλύτερη μηνιαία του επίδοση μετά τον πόλεμο, ενώ ο Απρίλιος ήταν επίσης ο καλύτερος μήνας του σε διάστημα 33 χρόνων. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 15,5% τον Απρίλιο, επιτυγχάνοντας την καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιούνιο του 2000.

Η πρόσφατη ανοδική πορεία των δεικτών και τα μεγάλα κέρδη τους οδηγούνται, σύμφωνα με το CNBC, από τις προσδοκίες για την ανεύρεση πιθανής θεραπεία γαι τον κορωνοϊό .

Η Gilead Sciences ανέφερε χθες θετικά αποτελέσματα από δύο δοκιμές που έδειξαν ότι το φάρμακο remdesivir θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο θεραπευτικό σχήμτα κατά του ιού με τον Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιώνς και Λοιμωδών Νοσημάτων, να δηλώνει ότι το remdesivir εμφανίζει ένα «σαφές» θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: newmoney.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ