Μετά τα δώρα του Άγιου Βασίλη ... εκπτώσεις!

Με μάσκες, με πιστοποιητικά και rapid tests, η αγορά κινήθηκε μέσα στις γιορτές - Μετά τα εορταστικά ψώνια, σειρά έχουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε, έφερε τα δώρα του και αναχώρησε ξανά. Και για όσα ο κοκκινοφορεμένος Άγιος δεν ανταποκρίθηκε, αναλαμβάνουν "δράση" οι ίδιοι οι καταναλωτές. Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα, ωστόσο διαδικτυακά η κατακρήμνιση τιμών ξεκίνησε προχθές Κυριακή, με δειλά ποσοστά εκπτώσεων για αρχή, ενώ και στα φυσικά καταστήματα πολλές επιχειρήσεις άρχισαν να εφαρμόζουν εκπτώσεις τιμών.

Πάντως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας, ανακοίνωσε πως επίσημα οι εκπτώσεις θα αρχίσουν στις 10 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν ως το τέλος Φεβρουαρίου. Στο Ηράκλειο οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή συστήνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα στους καταναλωτές:

- Να προσέχουν κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους σε ενημερωτικά δελτία (newsletters), με τα οποία καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα τις προτιμήσεις τους σε συγκεκριμένα προϊόντα και να ενημερωθούν, έτσι, νωρίτερα για τις εκπτώσεις που θα γίνουν σε αυτά.

- Να διαχωρίζουν τις αληθινές από τις εικονικές προσφορές, κάνοντας δική τους έρευνα αγοράς αρκετό διάστημα πριν για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, σε συνδυασμό και με τη χρήση ειδικών εργαλείων που διατίθενται από ηλεκτρονικές πλατφόρμες σύγκρισης προϊόντων.

- Κατά την τοποθέτηση των παραγγελιών τους, να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και σημασία, εκτός από την τιμή, και σε άλλες κρίσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με την ταχύτητα παράδοσης των προϊόντων. Στόχος είναι οι καταναλωτές να μη βιώνουν αργότερα δυσαρέσκεια και απογοήτευση από τυχόν υπερβολικούς ή/και απροσδιόριστους χρόνους αναμονής.

- Να αποφεύγουν την αγορά προϊόντων, ακόμα κι αν πωλούνται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, από ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτουν αμφίβολης νομιμότητας ιστοσελίδες (πχ δεν περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία έδρας και επικοινωνίας, περιέχουν "νεκρές" συνδέσεις ή συνδέσεις σε όρους χρήσης ή πολιτικής προστασίας απορρήτου με ασυνάρτητο περιεχόμενο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ