Στον Τουρισμό εναποθέτει τις ελπίδες της η αγορά

Στον Τουρισμό εναποθέτει τις ελπίδες της η αγορά

Ελπίδες για επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα με την αύξηση της τουριστικής κίνησης

Η αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στην Εμπορική αγορά του Ρεθύμνου ,δεν έφερε τους ανάλογους τζίρους στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου , με αποτέλεσμα η τοπική αγορά να κινείται ακόμη σε χαμηλούς “ρυθμούς” και τις προσδοκίες για επιστροφή στην κανονικότητα, να στρέφονται στην νέα τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην “Κρητική Επιθεώρηση” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης Γιώργος Πολιουδάκης τον τελευταίο μήνα η κίνηση στην εμπορική αγορά αυξήθηκε , χωρίς ωστόσο να είναι ανάλογη των προσδοκιών έτσι ώστε το τοπικό επιχειρείν να μπορέσει να επανέλθει στην κανονικότητα. “ Υπήρξε κίνηση στην τοπική αγορά , ωστόσο δεν έκανε τη διαφορά. Οι τζίροι των καταστημάτων αν και είναι βελτιωμένοι, παραμένουν χαμηλοί. Δυστυχώς οι επιχειρήσεις έμειναν για καιρό κλειστές επομένως η μικρή αύξηση στην κίνηση δεν επαρκεί για να επέλθει η κανονικότητα. Οι προσδοκίες στρέφονται στο άνοιγμα του τουρισμού και στην αύξηση των εμβολιασμών προκειμένου να επανέλθουμε στην κανονικότητα και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανακάμψουν” υπογράμμισε ο κος Πολιουδάκης.

Η τοπική αγορά μετά από ένα χρόνο πανδημίας που στέρησε σημαντικά έσοδα από το επιχειρείν βρίσκεται στο στάδιο της ανάκαμψης, με την τουριστική κίνηση να παραμένει καθοριστικός παράγοντας που θα δώσει εκ νέου ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις.

Αυτό ωστόσο θα εξαρτηθεί από το πως θα διαμορφωθεί η νέα τουριστική χρονιά, με τις ελπίδες όλων να στρέφονται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, που σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού διατηρεί ακόμη χαμηλή ροή κρατήσεων.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ