Τέλη κυκλοφορίας 2021: Λήγει σήμερα η παράταση για την πληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Λήγει σήμερα η παράταση για την πληρωμή τους

Σήμερα λήγει η προθεσμία και για τα δικαιολογητικά του επιδόματος θέρμανσης

Tελευταία ευκαιρία έχουν οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών λήγει σε λίγες ώρες και καλύπτει και την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων.

Από αύριο 2 Μαρτίου όποιος δεν θα έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή όποιος δεν προλάβει να υποβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας οχήματος, θα υποστεί το πρόστιμο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που θα είναι ισόποσο των τελών. Όσοι πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας μετά την Παρασκευή που έληξε κανονικά η προθεσμία μπορεί να έχουν ήδη επιβαρυνθεί με το πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Όμως τα χρήματα αυτά θα τους επιστραφούν.

Επίδομα θέρμανσης

Επίσης σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των παραστατικών αγοράς πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου να καταβληθεί το σχετικό επίδομα.

Από τις 688.412 αιτήσεις που έχουν υποβάλει τα νοικοκυριά και έχουν κριθεί ως επιλέξιμες, έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής οι 355.314. Για να πληρωθούν και οι υπόλοιπες, θα πρέπει να προσκομιστούν τα παραστατικά αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης και των λοιπών καυσίμων. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνει μέχρι χθες 28 Φεβρουαρίου. Επειδή όμως χθες ήταν Κυριακή, τα παραστατικά θα γίνονται αποδεκτά και σήμερα 1η Μαρτίου με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Από τους 565.222 καταναλωτές που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης για τις ανάγκες τους και δικαιούνται επίδομα θέρμανσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου είχαν προσκομίσει δικαιολογητικά οι 317.396.

Η επόμενη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί στις 31 Μαρτίου ενώ μέχρι το τέλος Απριλίου, θα λάβουν το επίδομα όσοι χρησιμοποιηθούν για θέρμανση φυσικό αέριο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ