Ένα ακόμα βραβείο για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών τιμούν τον Κρητικό Ερευνητή

Συνεχίστηκαν και το Σάββατο στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την βράβευση των τιμώμενων προσώπων του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κρήτης βραβέφθηκαν ως διακεκριμένες προσωπικότητες οι David Holton και ο διακεκριμένος ερευνητής Κρητικής καταγωγής, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Το δε Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών βράβευσε κατά Ομοσπονδία τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (Παγκρητική Ένωση Αμερικής), το Νίκο Χατζάκη (Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης) κα τους Δημήτρη Παπαδοδημητράκη & Σωκράτη Τσουρδαλάκη (Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Ν. Ζηλανδίας).

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος κόσμου ενώ παρόντες ήταν τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Παρών και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης που εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Υφυπουργός κατά την ομιλία του, τόνισε ότι "οι απόδημοι δεν πρέπει να χάσουν την επαφή τους με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα", ενώ σημείωσε οτι "η πρόοδος της χώρας εξαρτάται από τους απόδημου".

Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε ότι σύντομα οι Έλληνες του εξωτερικού θα έχουν το δικαίωμα ψήφου.

Αναφορικά με την βράβευση του Κρητικού ερευνητή, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Υφυπουργού για το βιογραφικό του: "Διαβάζω το βιογραφικό του και ζαλίζομαι" ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως "Αποτελεί ένα εθνικό κεφάλαιο, που εμείς πρέπει να τιμούμε! ΆΝΘΡΩΠΟΙ σαν εκείνον τιμούν τη φυλή μας"

Μάλιστα ο κ. Διαμαντάρης χάρισε στον Κρητικό ερευνητή και ένα βραβείο από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο διακεκριμένος ερευνητής, Κωνστανίνος Δασκαλάκης δήλωσε κατά την διάρκεια της τελετής " H Κρήτη είναι πάντα έμπνευση, μεγάλη μου τιμή να βραβεύομαι από συμπατριώτες εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας" και συμπλήρωσε "Η Κρητική Αναγέννηση δείχνει ότι κάνεις δεν πάει μπροστά μόνος του. Εύχομαι να πάμε όλοι μαζί μπροστά και να υπάρξει Αναγέννηση στην πατρίδα μας. Οι γονείς μου, μου εμφύσησαν τις κρητικές αξίες".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ