Μέτρα για στήριξη των παραγωγών προαναγγέλλει ο Βορίδης

Δακοκτονία και αποζημιώσεις επί τάπητος στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου υπό τον Υπουργό - Στο Τυμπάκι θα μεταβεί το μεσημέρι

"Κατεύθυνση της κυβέρνησης, είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για να καλυφθεί το πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης", δήλωσε φτάνοντας στο Ηράκλειο το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων στήριξης των παραγωγών ελαιολάδου της Κρήτης. Ήρθα στην Κρήτη και πριν απ' όλα θα ακούσω τους παραγωγούς, αν και ήδη έχουμε εκτενή ενημέρωση για το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Βορίδης, ο οποίος σήμερα στις 11:00 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην οποία έχουν κληθεί παραγωγοί, πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών και δήμαρχοι. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός βρέθηκε σε παραδοσιακό ρακοκάζανο στις Λούρες του Δήμου Γόρτυνας ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε ελαιοτριβείο της περιοχής.

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η αντιμετώπιση του προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποτελεί θέση που ανέπτυξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βορίδης μετά τη 1 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, θα επισκεφτεί το Δημαρχείο Φαιστού αρχικά, όπου θα ενημερωθεί από το Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη για τα προβλήματα της περιοχής και ακολούθως θα επισκεφτεί το Τυμπάκι. Εκεί θα επισκεφτεί τα συσκευαστήρια Γιαννακάκη και Συνεταιρισμού Τυμπακίου και θα συνομιλήσει με τους αγρότες.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ