Οικοδόμοι: "Πειραγμένος" ο χώρος στο σχολείο των Μελεσσών

Το Σωματείο πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο

Αυτοψία πραγματοποίησε την Παρασκευή το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις Μελέσσες όπου πραγματοποιήθηκε χθες (7.8.19) εργατικό ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός συναδέλφου 50χρόνων και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Το κλιμάκιο διαπίστωσε «πειραγμένο» το χώρο το ατυχήματος.

Το νέο αυτό εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας.

Κι ενώ τα εργατικά ατυχήματα διαρκώς αυξάνονται, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξακολουθεί να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους που μαζί με τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά της εργοδοσίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ