Τροχαίο με εγκατάλειψη: Ένα...καθημερινό "τέλειο" έγκλημα

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

"Η υπάρχουσα νομοθεσία έχει δημιουργήσει ένα “ δίχτυ προστασίας” προς τους δράστες" τονίζει ο κ.Μανώλης Σταυρουλάκης του Πανελληνίου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα.!

Του Αντώνη Παντινάκη

“Τέλειο” έγκλημα χαρακτηρίζει τον θάνατο του 25χρονου μοτοσικλετιστή στη Γλυφάδα, ο κ. Μανώλης Σταυρουλάκης, εκ των ιδρυτικών μελών του Πανελληνίου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Τα τροχαία με εγκατάλειψη είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, όπως διαπιστώνει, εγκαλώντας την υπάρχουσα νομοθεσία ότι έχει δημιουργήσει ένα “ δίχτυ προστασίας” προς τους δράστες!

“Η εγκατάλειψη που λαμβάνει χώρα σήμερα στους ελληνικούς δρόμους είναι η πιο απάνθρωπη, η πιο ανήθικη και η πιο εγκληματική πράξη που συμβαίνει! Αυτό γίνεται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους! Εγκαταλείπονται θύματα και δυστυχώς, η υπάρχουσα νομοθεσία δεν αποτρέπει την εγκατάλειψη, την προτρέπει! Εδώ λοιπόν λαμβάνουν χώρα παράνομες πράξεις, που προκαλούν πόνο, τραγωδίες, αφαίρεση ανθρώπινων ζωών, κι όμως υπάρχει στους δράστες ένα δίχτυ προστασίας!”, καταγγέλλει ο κ. Σταυρουλάκης, για να γίνει και πιο συγκεκριμένος:

“Σήμερα η κοινή γνώμη διερωτάται: “Μα πώς έγινε αυτό;” Σου λέει κανονικότατα η νομοθεσία, πώς εάν είσαι μεθυσμένος και προκαλέσεις ένα τροχαίο, απομακρύνσου απευθείας – διότι έχει αυστηροποιηθεί ο νόμος με το αλκοόλ! Σου λέει δηλαδή πως εάν σε βρουν με αλκοόλ, θα έχεις πρόβλημα. Γι’ αυτό, απομακρύνσου, να περάσουν τέσσερις μέρες, να γίνει ο επανέλθει ο μεταβολισμός σου σε φυσιολογικά επίπεδα. Και μετά, παρουσιάσου με τον δικηγόρο σου, να σου ασκήσουν μία δίωξη, μετά από έξι με επτά χρόνια να πας σε ένα δικαστήριο. Θα σου δώσουν την άδεια οδήγησης απευθείας, θα πας στο σπίτι σου και η ζωή σου συνεχίζεται κανονικότατα!”.

Ο κ. Σταυρουλάκης εξανέστη από την πρόσφατη τραγωδία στην Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που ο οδηγός της πολυτελούς μαύρης «Corvette», αφού παρουσιάστηκε στις αρχές, αφέθηκε ελεύθερος!

“Τι να σχολιάσουμε; Το έγκλημα; Πώς ένας άνθρωπος με μία ταχύτητα 170 χιλιομέτρων δολοφόνησε ένα νέο παιδί;” αναρωτιέται. “Ήταν ένα τέλειο έγκλημα, ανήθικο και απάνθρωπο! Δεν είναι δυνατόν να σκοτώνεται ένας άνθρωπος 25 ετών και να έχει κάποια ελπίδα να σωθεί και να εγκαταλείπεται έτσι στο δρόμο! Πού φτάσαμε! Και η κοινωνία δεν ξεσηκώνεται, να πει “τι γίνεται εδώ πέρα;”! Άνθρωποι χάνονται! Έχουμε εγκληματικές παραβατικές συμπεριφορές!” σχολιάζει ακόμα.

Ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα έχει αναδείξει εδώ και χρόνια τα περιστατικά εγκατάλειψης στην άσφαλτο. “Με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε, δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε! Έχουμε επισημάνει εδώ και 7 χρόνια το θέμα της εγκατάλειψης. Και μάλιστα το έχουμε επισημάνει στους τέσσερις τελευταίους Υπουργούς Δικαιοσύνης. Έχουμε πάει, έχουμε διαμαρτυρηθεί, πήγαμε στην είσοδο του Υπουργείου και κλείσαμε την είσοδο για αυτά τα θέματα! Δυστυχώς, δεν έχουμε εισακουστεί!” παρατηρεί ο κ. Σταυρουλάκης, διατρανώνοντας πως “η ιστορία αυτή πρέπει να τελειώνει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα! Εάν δεν σταματήσει αυτό το δίχτυ προστασίας προς τους δράστες που προκαλούν τα τροχαία, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει αυτή η γενοκτονία που γίνεται στους ελληνικούς δρόμους!”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ