14 Αυγούστου 2022: Η ημέρα του ιστορικού ρεκόρ αφίξεων στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Το αδιαχώρητο και στα ξενοδοχεία, όπου κρεβάτι μπορεί να βρεθεί μόνο ... από ακύρωση της τελευταίας στιγμής!

Έσπασε ακόμα και το ταβάνι των αφίξεων που είχε μέχρι σήμερα το αεροδρόμιο Ηρακλείου, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Cretalive η προχθεσινή ημέρα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ήταν μια ιστορική μέρα για τον κρητικό τουρισμό, καθώς καταρρίφθηκε το ρεκόρ αφίξεων που μέχρι προχθές στο «Νίκος Καζαντζάκης» ήταν οι 164 αφίξεις. Προχθές σύμφωνα με όσα είπε στο Cretalive ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, έφτασαν ανάμεσα στις 180-190 πτήσεις!

Ακριβή στοιχεία θα προκύψουν από σήμερα, ωστόσο φαίνεται πως η 14η Αυγούστου 2022, σημειώνεται ως η ημέρα με το ιστορικό υψηλό στις αφίξεις αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του! Και όλα αυτά έρχονται σε μια συγκυρία κατά την οποία και ο φετινός Αύγουστος, για τον αερολιμένα Ηρακλείου, θα είναι μήνας των ρεκόρ καθώς στο πρώτο δεκαπενθήμερο καταγράφεται μια άνοδος των αφίξεων στο +6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Αυγούστου του 2019.

Στα ξενοδοχεία επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς δεν υπάρχει κρεβάτι ... ούτε για δείγμα και, όπως εξήγησε στο Cretalive ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νόμου Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, υπάρχουν πια μόνο ελάχιστα, μετά από ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά όχι για πάνω από μία ή δυο διανυκτερεύσεις. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης κάποιου που επιθυμεί τώρα να κλείσει ένα "κανονικό" πακέτο διακοπών. Κι αυτές οι ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν για το υπόλοιπο του Αυγούστου, με το νησί να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις σπάζοντας κι εδώ το ρεκόρ των διανυκτερεύσεων του Αυγούστου του 2019.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ