Αδήλωτα ρολόγια -δώρα σε πλαφόν νερού, πάγια κι ελεγχος 15ετίας για τον ΤΟΕΒ !

Αδήλωτα ρολόγια -δώρα σε πλαφόν νερού, πάγια κι ελεγχος 15ετίας για τον ΤΟΕΒ !

Μήπως είναι καλή αφορμή να γίνει ένας πλήρης διαχειριστικός έλεγχος σε όλους τους οργανισμούς που διαχειρίζονται αρδευτικό νερό στην Κρήτη;

Φαίνεται πως έσπασε για τα καλά το... σπυρί στον ΤΟΕΒ Ινίου και τα στόματα που ήταν κλειστά, άρχισαν να ανοίγουν για τα καλά, για έναν οργανισμό που φαίνεται πως τα τελευταία 15 χρόνια είχε μετατραπεί σε υπόθεση μιας οικογένειας! Καταγγελίες που φτάνουν στο cretalive κάνουν λόγο για αδήλωτα ρολόγια που είχαν δώσει σε παρόχους δεκάδες χιλιάδες κυβικά νερού, που οι δικαιούχοι τα πλήρωναν και τα οποία δεν εμφανίζονταν ποτέ στα ταμεία!

Μάλιστα κάτοικος της περιοχής, όπως μας κατήγγειλε, τον είχαν πλησιάσει και του είχαν προσφέρει να παίρνει αρδευτικό νερό για τις καλλιέργειες του, χωρίς να πληρώνει ούτε πάγιο χρέωσης αλλά ούτε να έχει πλαφόν στην κατανάλωση νερού ( κάτι που είναι πάγια τακτική στις άνυδρες χρονιές για να μην υπάρχει υπερκατανάλωση νερού ) κάτι που του έβαλε ψύλλους στα αυτιά, μέχρις ότου έσκασε το «κανόνι» στην κακοδιαχείριση! Αυτοί που ξέρουν, λένε πως δεν θα εκπλαγούν αν το φέσι στον ΤΟΕΒ, φτάσει και τις 500.000 ευρώ!

Θα είχε πάντως αξία, με αφορμή την αμαρτωλή διαχείριση στον ΤΟΕΒ Ινίου να γίνει ένας πλήρης διαχειριστικός έλεγχος σε όλους τους οργανισμούς που διαχειρίζονται αρδευτικό νερό στην Κρήτη, διότι είναι ένας πόρος που η αδιαφανής διαχείρισή του και οι πειρασμοί που μπαίνουν πολλοί όταν τους βοηθά το θολό νομικό πεδίο, να φέρει στην επιφάνεια κι αλλά τέτοιου τύπου σκάνδαλα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ