Αλιάγας και Κορμά: Οι παρουσιαστές της ιστορικής στρατιωτικής παρέλασης

Οι φωνές τους έφτασαν στα σπίτια εκατομμυρίων θεατών

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Παρισίου και διαπρέπει σε πολλά επίπεδα, ήταν ο βασικός παρουσιαστής της τηλεοπτικής μετάδοσης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Ο χαρισματικός Νίκος Αλιάγας γεννήθηκε στην Γαλλία, έχει συνεργαστεί με ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε Γαλλία και Ελλάδα, όπως επίσης ότι έχει βραβευθεί και στις δύο χώρες. Το 2013 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσίασαν γραμματόσημα τα οποία τον απεικόνιζαν.

 

Ο Νίκος Αλιάγας, εκτός από γαλλικά, μιλά πολύ καλά αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά, ενώ η δεύτερη πατρίδα του, η Γαλλία τον έχει τιμήσει με τον τίτλο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων. Τον ίδιο τίτλο έχει και ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο Αλιάγας έχει ένα σωρό ταλέντα: ένα από αυτά είναι και το τραγούδι-έχει συνεργαστεί με διαπρεπείς καλλιτέχνες, Έλληνες, Γάλλους και όχι μόνο.

Η γοητευτική Σοφία Κορμά

Συμπαρουσιάστρια του Αλιάγα, ήταν η Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» στην κρατική τηλεόραση.

Η όμορφη αρχισμηνίας φαίνεται πως είναι και λάτρης των αποδράσεων, όπως αποδεικνύει φωτογραφικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:   

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ