Από τον Αχεντριά στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ

Το «φαινόμενο» Μιχάλης Καραμαλάκης και η επόμενη ημέρα

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης αποχωρεί από την Ελληνική Αστυνομία με το κεφάλι ψηλά. Κλείνει ένας κύκλος με τα πιο όμορφα συναισθήματα αφού ο αντιστράτηγος από την Κρήτη το …τερμάτισε και έσπασε όλα τα κοντέρ. Το παιδί από τον Αχεντριά είχε όνειρα και στόχο. Κοίταζε πάντα ψηλά, χωρίς να χάσει το βηματισμό του στη γη.
Κατάφερε να φθάσει στο ανώτατο αξίωμα, το οποίο υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο και αυτό το καταμαρτυρούν άπαντες.

Η περίπτωση του Μιχάλη Καραμαλάκη, όπως έχουμε σχολιάσει ξανά μέσα από αυτή τη στήλη, αποτελεί φαινόμενο στα αστυνομικά χρονικά. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Σαν έτοιμος από καιρό! Ανέλαβε τα ηνία της ΕΛ.ΑΣ τον Ιούλιο του 2019. Μετά από 23 χρόνια βρισκόταν ξανά στην κορυφή της ιεραρχίας κρητικός αξιωματικός. Όμως, όπως έχουμε σχολιάσει, η καταγωγή από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα αν δεν υπάρχει ουσία και περιεχόμενο. Στο ύφος και στην συμπεριφορά του δεν εντοπίσαμε ποτέ ίχνος αλαζονείας.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης υπήρξε πάντα προσγειωμένος και καταδεκτικός. Δεν το έπαιξε ποτέ «σερίφης», δεν υποδύθηκε ποτέ τον «Κάλαχαν». Ήταν άλλης σχολής. Την Αστυνομία την αγάπησε πολύ και της αφοσιώθηκε. Όλοι αναγνωρίζουν την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα του. Προσέφερε πολλά και αυτό τού πιστώνεται απόλυτα. Πολλά ακούγονται για την επόμενη ημέρα. Με ό,τι και αν αποφασίσει να ασχοληθεί, το βέβαιο είναι ότι θα το υποστηρίξει μέχρι τέλους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ