Από τον περασμένο Αύγουστο ζητούσαν δάνειο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Ηρακλείου!

Newsroom
Newsroom

Ένα ζήτημα που λειτουργούσε ως βραδυφλεγής βόμβα...

Από τη συζήτηση που γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου όπου αφού διαπιστωθεί τυπικά ο ελλειμματικός προϋπολογισμός για να ξεκινήσει η διαδικασία της σύναψης του δανείου ισοσκελισμού, ακούσαμε ένα ενδιαφέρον στοιχείο που δεν το είχαμε ξανακούσει από τα χείλη του δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που έβλεπαν που πάει το πράγμα με το Τεχνικό Πρόγραμμα να απορροφά το σύνολο των χρημάτων και να πηγαίνει σε αδιέξοδο, ενημέρωναν έγκαιρα τους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι θα πρέπει να ληφθεί δάνειο.

Μάλιστα ο αρμόδιος υπάλληλος, ο στατιστικός ανταποκριτής της οικονομικής υπηρεσίας, όχι με μια αλλά με αλλεπάλληλα υπηρεσιακά του έγγραφα, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας μάλιστα όχι 27 εκατομμύρια που ζητά τώρα ο Δήμος, αλλά 35(!) εκατομμύρια, για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός!

Ενδιαφέρον όλο αυτό, για ένα ζήτημα που παρ'ότι λειτουργούσε ως βραδυφλεγής βόμβα, κάποιοι είχαν κρατήσει μακριά από την πληροφόρηση του κόσμου και βεβαίως των δημοτών.

Πάντως αυτό που κρατάμε σε σχέση με τα λεγόμενα Καλοκαιρινού είναι πως, όπως είπε κλείνοντας την ομιλία του, λειτουργούμε υπό πίεση αλλά όχι με πανικό και πως παρ'όλα τα προβλήματα υπάρχουν σημάδια αναπτυξιακής προοπτικής για το μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης έστω και μ’ αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες.


 

Δείτε επίσης:

23… ερωταπαντήσεις για το θέμα του δανείου από το δήμο Ηρακλείου!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ