"Απόπειρα Δολοφονίας" με θύμα τη Δικαιοσύνη!

"Απόπειρα Δολοφονίας" με θύμα τη Δικαιοσύνη!

Το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι μια κατάθεση γεγονότων, αλλά και μία καταγραφή όσων έχει υποστεί

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Βενιζέλος! Το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου είναι μια μαρτυρία με τη διπλή έννοια, μία κατάθεση γεγονότων, αλλά και μία καταγραφή όσων έχει υποστεί, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διαδικτυακή παρουσίαση του έργου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής.
Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis λέγοντας ότι είναι «η πιο μεγάλη και, όπως αποδεικνύεται, η πιο πρόχειρη σκευωρία της ελληνικής πολιτικής ιστορίας» και, πέρα από αυτό «μία ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».
Οι σκευωροί, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «ήθελαν να στοχεύσουν στην καρδιά της Δημοκρατίας και των εγγυήσεων του Κράτους Δικαίου, δηλαδή πρωτίστως κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη ήταν και είναι ακόμα και σήμερα το πρώτο θύμα της σκευωρίας αυτής, η ανεξαρτησία, το κύρος και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης». Χαρακτήρισε μάλιστα την Εισαγγελία Διαφθοράς «θεσμικό Φράνκενσταϊν, ένα Βατικανό στο πλαίσιο της Εισαγγελίας, μία ειδική παράλληλη εισαγγελική δομή, ανεξέλεγκτη, ερήμην των προϊσταμένων, ερήμην των συλλογικών οργάνων της Εισαγγελίας, ερήμην των δικαστικών συμβουλίων».
Κλείνοντας -και σε σχέση με τον συγγραφέα του βιβλίου- ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Αποδέχομαι και προσυπογράφω το δικαίωμά του να απευθυνθεί, ως ένας άνθρωπος που ταλαιπωρείται και ταλαιπωρείται βαθιά και θίγεται, όπως όλοι μας αλλά αυτός κατ’ εξοχήν, μέσα από αυτό που συνέβη. Είμαι υπέρ του πολιτικού πολιτισμού, αλλά κατά των συμψηφισμών. Και τελικά, επικρατεί μία υποχρέωση όλων μας, και δική μου προσωπικά, να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης». 
 
"Ο τίτλος του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου είναι «Απόπειρα Δολοφονίας». Δεν θέλω να εκληφθεί ο τίτλος ως απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρος, δεν είναι απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρος, είναι απόπειρα δολοφονίας, τελεία, κυριολεκτικά. Γιατί, η εξόντωση στην οποία στόχευαν οι σκευωροί και οι συνεργοί τους δεν ήταν εξόντωση μόνον πολιτική ή μόνον ψυχική, ήταν και εξόντωση, εν τέλει, σωματική. Εδώ μπορούμε να αναρωτηθούμε, για να είναι ευπρεπής, για να είναι πολιτικά ορθός, για να είναι πολιτικά πολιτισμένος ένας ενεργός πολιτικός, πόσα πρέπει να ανέχεται και πόσα πρέπει να αντέχει; Μέχρι πού φθάνει αυτό; Από ποιο σημείο και μετά μπορεί να αντιδρά, εκφράζοντας την απόγνωσή του, τον εσωτερικό του κόσμο, το μαρτύριο που υφίσταται; Γιατί εδώ πρόκειται για μία μαρτυρία του Ανδρέα Λοβέρδου με τη διπλή έννοια του όρου, πρόκειται δηλαδή για μία κατάθεση γεγονότων, αλλά και για μία μαρτυρία που έχει υποστεί, ένα μαρτύριο, και για μία διαμαρτυρία, βεβαίως, μία διαμαρτυρία η οποία είναι αυθεντική γιατί έχει υποστεί, όπως όλοι μας, πολύ μεγάλη προσβολή" τόνισε χαρακτηριστικά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ