Αυτά είναι μόνο τα κρούσματα στην Κρήτη;

Αυτά είναι μόνο τα κρούσματα στην Κρήτη;

Συγκεκριμένα περιστατικά και κρούσματα δεν καταγράφονται

Χθες ανακοινώθηκαν 7 νέα κρούσματα για την Κρήτη, όπως σχεδόν γίνεται κάθε μέρα. Εκεί κινείται ο αριθμός που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ το τελευταίο διάστημα. Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο έχουν σχεδόν καθημερινά κρούσματα από γνωστές συρροές η άγνωστες αιτίες. Σχεδόν καθημερινά όμως απουσιάζει και το Λασίθι από αυτές τις ανακοινώσεις! Καλό θα πείτε αυτό και θα ήταν ακόμη καλύτερο εάν...δεν υπήρχαν κρούσματα! Διότι το cretalive είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες του Λασιθίου σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ καταγράφουν κρούσματα. Είναι στις λίστες τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είτε είναι ντόπιοι είτε είναι τουρίστες, είτε είναι οι μετανάστες που έφτασαν στη Σητεία- κι εκεί έχουμε συγκεκριμένα κρούσματα! Αυτά που πάνε...σε άλλες περιοχές;

Που καταγράφονται όλα αυτά; Πώς τα δίνει ο ΕΟΔΥ; Κάνουν πως δεν τα ξέρουν; Δεν έχουν το Λασίθι στην ελληνική λίστα; Δεν υπαινισσόμαστε ότι κρύβουν κρούσματα, άλλωστε αυτό θα ήταν μεγάλη ανοησία. Ωστόσο, εδώ και καιρό παρατηρούμε ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν υπάρχει συνεννόηση και όχι μόνο στην δική μας περιοχή, αλλά και σε άλλες που τα...διπλομετρούν!

Από την ώρα που ο ΕΟΔΥ αφαίρεσε τη δυνατότητα διά ροπάλου στις τοπικές υπηρεσίες να ενημερώνουν για την εξέλιξη της Covid-19 έχει αποκτήσει ένα υπερσυγκεντρωτισμό που σε κάποιες περιπτώσεις βοήθησε , αλλά σε άλλες ήταν...οριακά καταστροφικός όπως την επικίνδυνη και καθυστερημένη αντίδραση στο να κλείσουν (για μια μέρα) το κατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ