Δεν έχουν τέλος τα μεταμεσονύκτια πάρτι στη Χερσόνησο

Δεν έχουν τέλος τα μεταμεσονύκτια πάρτι στη Χερσόνησο

Διαμαρτύρονται ξενοδόχοι της περιοχής – “Έχει γίνει σύστημα πλέον” λένε

Από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του τοπικού lockdown στον νομό Ηράκλειο, τα μεταμεσονύκτια πάρτι των νεαρών τουριστών  στη Χερσόνησο “καθιερώθηκαν” προκαλώντας προβλήματα στους επιχειρηματίες, τους ξενοδόχους και τους κατοίκους της περιοχής. Τα μεσάνυχτα, μόλις τα φώτα σβήσουν και κλείσει η μουσική, οι νεαροί τουρίστες που ήρθαν για ξέφρενες διακοπές στην Κρήτη, κατευθύνονται στα “στέκια” που έχουν δημιουργηθεί σε παραλιακά, απόμερα και καμιά φορά απόκρημνα μέρη για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αδιαφορώντας για την τήρηση των μέτρων που οι τοπικοί περιορισμοί επιβάλλουν.

Χερσόνησος πάρτι

Το φαινόμενο λένε ξενοδόχοι και επιχειρηματίες στο Λιμάνι Χερσονήσου ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου, μια ημέρα δηλαδή μετά την εφαρμογή του τοπικού lockdown στον νομό Ηρακλείου και όσο συνεχίζονται οι περιορισμοί, συνεχίζεται και η πρακτική αυτή που έχει γίνει πλέον σύστημα.

Χερσόνησος πάρτι

Οι νεαροί τουρίστες, παρέες – παρέες ή και μεμονωμένα καταφθάνουν στα απόμερα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι υπαίθριες αυτές συναθροίσεις, τις νύχτες και διασκεδάζουν όπως ακριβώς θα έκαναν αν βρίσκονταν σε ένα μπαρ ή σε ένα νυχτερινό κέντρο μέχρι τις 4 και τις 5 τα ξημερώματα. Η συνήθεια αυτή, που επαναλαμβάνεται πλέον καθημερινά σε μία αμιγώς τουριστική περιοχή όπου λειτουργούν κυρίως καταλύματα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους επιχειρηματίες, καθώς δεν είναι μόνο η φασαρία που αποτελεί μείζον πρόβλημα. Οι νεαροί αφήνουν πίσω τους μεγάλο όγκο σκουπιδιών που πετούν αδιάκριτα όπου βρουν, κάποιοι από αυτούς κάνουν χρήση ουσιών, ενώ συχνά προκαλούνται και φθορές στα γύρω καταλύματα και τις εγκαταστάσεις. Κάθε ξημέρωμα, λένε ξενοδόχοι της περιοχής στο Cretalive, απορριμματοφόρο του Δήμου Χερσονήσου περνά από το σημείο και μαζεύει τα υπολείμματα των ξέφρενων πάρτι, από τους δρόμους και τις αυλές ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων.

Χερσόνησος πάρτι

“Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει” λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής “γνωρίζει ο Δήμος αφού στέλνει τα απορριμματοφόρα του να καθαρίσουν, γνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ από την πρώτη κιόλας μέρα, γνωρίζουν και οι οδηγοί ταξί που πηγαινοφέρνουν στα πάρτι αυτά τους τουρίστες, κανείς όμως δεν κάνει τίποτα για να επιλυθεί το πρόβλημα”.

Χερσόνησος πάρτι

Μιλούν, δηλαδή, για μια παγιωμένη κατάσταση που επαναλαμβάνεται καθημερινά χωρίς να υπάρχει προοπτική επίλυσης.

Χερσόνησος πάρτι

“Κατανοούμε” λένε την ανάγκη των νεαρών να εκτονωθούν και να διασκεδάσουν στις διακοπές τους, “αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος των περιουσιών μας”.

Διαβάστε επίσης:

Χερσόνησος: Ότι υγιές είχε χτιστεί τα τελευταία χρόνια, καταρρέει

Χερσόνησος: Μπρος κορωνοϊός και πίσω βράχια για την ΕΛ.ΑΣ

Στο δρόμο τα πάρτι μετά την "εφαρμογή" του lockdown

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ