Διαφοροποιείται και ψηφίζει το νέο Ποινικό Κώδικα ο Λοβέρδος

«Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων», διερωτάται ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής


Σφοδρή κριτική σε όσους καταψηφίζουν τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που αυστηροποιούν τις ποινές για βιαστές ανηλίκων άσκησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στρέφοντας τα πυρά και κατά μελών του δικού του κόμματος.

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τοποθετήσεις επί άλλων θεμάτων την στιγμή που η εισηγήτρια μας, η κα Γιαννακοπούλου επισημαίνει διαρκώς την ανάγκη αυστηροποίησης των Ποινικών Κωδίκων. Την στιγμή που η αείμνηστη πρόεδρος μας έχει ασκήσει κριτική στην  κυβέρνηση για το ίδιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν. Είναι δυνατόν να λέμε "οχι" και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογίες σε ψευδομελέτες;».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα υπερψηφίσει επι της αρχής το κυβερνητικό νομοσχέδιο και τις περισσότερες διατάξεις ασκώντας ωστόσο κριτική στην ρύθμιση για την διασπορά ψευδών ειδήσεων για την όποια είπε ότι συμφωνεί με την ΕΣΗΕΑ. 

 

 

Δείτε επίσης:

Ποινικός Κώδικας: Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή - Οι αλλαγές που προβλέπει

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ