Διπλό "καψόνι" από τους Τούρκους στην πτήση του Δένδια

Διπλό "καψόνι" από τους Τούρκους στην πτήση του Δένδια

Ένταση μεταξύ του πιλότου και του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας

Διπλό καψόνι έκαναν οι Τούρκοι στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του OPEN TV, οι Τούρκοι «φρέναραν» την πτήση που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών από τη Βαγδάτη στην Αθήνα. Η πρώτη φορά ήταν όταν πετούσε το αεροσκάφος στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ. 

Εκεί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνέστησαν στον Ελληνα χειριστή να παραμείνει στη θέση του και να κάνει κύκλους, με το επεισόδιο να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά. Η ελληνική πλευρά ενώ ξεπέρασε το πρώτο καψόνι και ενώ το αεροσκάφος είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο, ο Ελληνας χειριστής δέχθηκε μία νέα κλήση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Τουρκίας, οι οποίοι επικαλέστηκαν τεχνικό πρόβλημα και κάλεσαν εκ νέου να υπάρξει μία αναμονή στην πτήση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για τεχνητό πρόβλημα. Πρόκειται για ένα καψόνι που έκαναν στην ελληνική διπλωματική αποστολή και επίσης, πάντα σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι, δεν ευσταθεί και ο λόγος που επικαλέστηκε η τουρκική πλευρά ότι δεν είχε καταθέσει το ελληνικό αεροσκάφος σχέδιο πτήσης. Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν το παραπάνω κατηγορηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένα αεροπλάνο στον πλανήτη που να μπορεί να απογειωθεί από κανένα αεροδρόμιο χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης. 

Οπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, υπήρξε και ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στον χειριστή και στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας της Τουρκίας, καθόλη τη διάρκεια της πτήσης αλλά τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ελευσίνα. 

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το πρωί της Παρασκευής πετάει για την Αρμενία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ