Εμβολιασμοί, ευπαθείς ομάδες και "μπερδέματα" στο σύστημα

Εμβολιασμοί, ευπαθείς ομάδες και "μπερδέματα" στο σύστημα

Τι γίνεται με τις περιπτώσεις ανθρώπων που "χάνουν" το ραντεβού τους για λόγους ανωτέρας βίας; Την εμπειρία του περιγράφει στο Livetalks ο κ. Γιώργος Τσιχλής

Την ώρα που επιταχύνονται οι ρυθμοί των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και μεγαλώνει και η ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι σπεύδουν κατά χιλιάδες να κλείσουν τα ραντεβού τους, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που - όπως δείχνουν τα πράγματα - δεν είχαν προβλεφθεί.
Έτσι το σύστημα εμφανίζει αδυναμίες και "προκαλεί" ταλαιπωρία σε συνανθρώπους μας που υποτίθεται θα έπρεπε να προηγηθούν στην εμβολιαστική διαδικασία. 

Περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Γιώργου Τσιχλή, ο οποίος, όπως είπε στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη, ανήκοντας σε ομάδα υψηλού κινδύνου είχε λάβει μήνυμα για να εμβολιαστεί με την πρώτη δόση στις 3 Απριλίου!
Ωστόσο λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν τις ημέρες εκείνες να βρίσκεται σε νοσοκομείο για θεραπεία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να "χάσει" το προγραμματισμένο ραντεβού του για εμβολιασμό, αλλά να μπει σε μια πολύπλοκη διαδικασία στην συνέχεια για να το επαναπρογραμματίσει! 
Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι πιθανό και στη νέα ημερομηνία που του έδωσαν (μετά από 14 ημέρες!) να μην είναι σε θέση πάλι να το κάνει! 

"Σίγουρα η περίπτωσή μου δεν είναι μοναδική" υπογράμμισε ο κ. Τσιχλής, επισημαίνοντας ότι διαπιστώνονται πολλές αδυναμίες στο σύστημα, και όχι μόνο στο θέμα του επαναπρογραμματισμού των ραντεβού. 
Ακούστε τα όσα είπε στο Livetalks:


  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ