Επιφυλακτικοί στον εμβολιασμό οι αστυνομικοί

Επιφυλακτικοί στον εμβολιασμό οι αστυνομικοί

Στη φάση αυτή η συμμετοχή στις λίστες που καταρτίζονται είναι προαιρετική

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη των εμβολιασμών σε αστυνομικούς στην Κρήτη, η εικόνα που διαμορφώνεται στις αστυνομικές υπηρεσίες δείχνει να είναι "μοιρασμένη". 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ναι μεν εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά ποσοστά όσοι δηλώνουν συμμετοχή στις λίστες εμβολιασμών, όμως όσο προχωρούν οι ημέρες καταγράφεται μία μεγαλύτερη προσέλευση, χωρίς όμως να είναι η επιθυμητή.

Υπάρχουν υπηρεσίες που έχει δηλώσει να εμβολιαστεί πάνω από το 50% του προσωπικού (μέσα σε αυτές και υπηρεσία με νέους ηλικιακά ένστολους), στις περισσότερες ωστόσο το ποσοστό κυμαίνεται στο 1/3 του προσωπικού. Οι περισσότεροι αστυνομικοί διατηρούν επιφυλάξεις και είναι της άποψης να αφήσουν να περάσει λίγο ο καιρός, να δουν ποια είναι τα δεδομένα, αν υπάρχουν παρενέργειες και αναλόγως θα πράξουν. Δεν είναι δηλαδή αρνητικοί, διστακτικοί είναι, όπως μας είπαν όσοι μιλήσαμε.

Υπάρχει και ένα μικρότερο ποσοστό που ακούει εμβόλιο και τρέχει. Έχουν πλήρη άρνηση να το κάνουν, θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να το κάνουν και δεν θα δηλώσουν συμμετοχή. Βεβαίως στη φάση αυτή η συμμετοχή στις λίστες που καταρτίζονται είναι προαιρετική, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους αν στην όλη διαδικασία δοθεί υποχρεωτικός χαρακτήρας. Μέχρι στιγμής από τους αστυνομικούς που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από το εμβόλιο.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός πάντως εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα εμβολιαστεί τελικά γύρω στο 60% των αστυνομικών της Κρήτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ