Επιμένει η Ελ.Γιαμαρέλλου: "Θα κοινωνήσω μόλις επιτραπεί"!

Επιμένει η Ελ.Γιαμαρέλλου: "Θα κοινωνήσω μόλις επιτραπεί"!

Τι δήλωσε για τη Θεία Κοινωνία η Καθηγήτρια

Στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας επανήλθε σήμερα η Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Όπως είπε "το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό. Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα επιτρέπεται".

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και στις αρχές της πανδημίας και της συζήτησης για το πόσο επικίνδυνη είναι η Θεία Κοινωνία στην εξάπλωση του κορωνοιου. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega "Live News"  τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τονίζοντας πως: "Είμαι υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία κυρίως για τα μεγάλα παιδιά. Οπωσδήποτε θα ανοίξει η Γ' Λυκείου εν συνεχεία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Για τα πιο μικρά παιδιά θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών είναι κυρίως ασυμπτωματικά. Δεν γνωρίζουμε αν μεταφέρουν τη νόσο. Μας απασχολεί το αν τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν ευπαθείς ομάδες".

Αναφορικά με το αν μεταδίδουν τον ιό τα παιδιά: "Σήμερα έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι τα παιδιά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό που γνωρίζαμε στην αρχή της πανδημίας. Όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν το αναπνευστικό δεν έχει προσβληθεί, δεν μπορείς να μεταδώσεις τον ιό για παράδειγμα".

Παράλληλα τόνισε, ότι είναι έως τώρα είναι άγνωστη η αιτία που προκαλεί φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά και ερευνάται η σχέση του συνδρόμου με τον κορονοϊό, σύνδρομο που όπως τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου ονομάζεται σύνδρομο Καβασάκι που δεν έχει συνδεθεί με τους κορονοϊούς.

Όσον αφορά στην προσέλευση των ιών, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλές θεωρίες μια έξ αυτών αναφέρει ότι "υπήρχαν στα δάση και με την ταραχή στο οικολογικό σύστημα, έφτασαν μέσω των ζώων, στον άνθρωπο".

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ