Επίθεση Σισαμάκη στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα αυτοδιοίκησης!

Επίθεση Σισαμάκη στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα αυτοδιοίκησης!

"Πολιτικές χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών"

Ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου Νικος Καζαντζάκης, δείχνει πως δεν πολυενδιαφέρεται για το τι λένε οι τοπικοί φορείς και κυρίως κάνει διαφορετικό focus από εκείνο που κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση!

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει μια σφοδρή επίθεση στον τρόπο που χειρίζεται τα αυτοδιοικητικά θέματα του Ηρακλείου η κυβέρνηση και γενικότερα πως αντιλαμβάνεται το κράτος τη σχέση του απέναντι στους ΟΤΑ!

«Δεν είναι η πρώτη φορά- είπε - που η κυβέρνηση χαράζει και υλοποιεί πολιτικές χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. -Σε αρκετά θέματα όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το ακίνητο στις φυλακές, η παραχώρηση ακινήτων κλπ δεν ακούγεται η άποψη της τοπικής κοινωνίας και οι ανάγκες τους».

Ακόμα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ανάλογη συμπεριφορά έχει και για το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών, του τέλους ταφής των απορριμμάτων και όπως ανέφερε είναι μόνο δύο πρόσφατα θέματα που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου με περίπου 2 και πλέον εκατομμύρια σε ετήσια βάση. Μάλιστα έστειλε κι ένα μήνυμα κοινής δράσης ο Σισαμάκης προς όλους: «το μήνυμα που πρέπει να φτάσει στην κυβέρνηση είναι ότι σε αυτό είμαστε όλοι μαζί. Οι παρατάξεις, η περιφέρεια, οι τοπικοί φορείς και οι τοπική κοινωνία για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, τη συμμετοχή μας δήλωση στο σχεδιασμό της μεγαλύτερης αναπτυξιακής επένδυσης για το Ηράκλειο για τα επόμενα 20 χρόνια, και για να χαλαρώσει κάπως την κουβέντα είπε και κάτι που έβγαλε και γέλιο: ας πάψει είπε να αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση όπως κάνει με τους εφήβους και τους νέους… δίνοντας μας Gigabyte, λες κι έτσι θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα !

 

Δείτε επίσης:

Λαμπρινός: "Δε μας ενημέρωσαν!" για τα πλάνα του ΤΑΙΠΕΔ για το αεροδρόμιο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ