Το φωτογραφικό άλμπουμ της ΠτΔ από Ηράκλειο, Αρχάνες και Βιάννο

Το φωτογραφικό άλμπουμ της ΠτΔ από Ηράκλειο, Αρχάνες και Βιάννο

Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα social media

Σε ανάρτηση στα social media για το ταξίδι της στο Ηράκλειο, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδεύοντάς τη με ένα φωτογραφικό άλμπουμ από τις επισκέψεις της σε Ηράκλειο, Αρχάνες και Βιάννο.

Όπως γράφει: 

Επισκέφθηκα το Ηράκλειο για τις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τον Σεπτέμβριο του 1943. Ξεναγήθηκα στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στις Αρχάνες με γυναίκες που έχουν δημιουργήσει συνεταιρισμούς, όπως τον Συνεταιρισμό «Αρχανών Γεύσεις», που δραστηριοποιείται στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων, και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αρετούσα», που ειδικεύεται στην υφαντική με τον παραδοσιακό αργαλειό. Περπάτησα στον όμορφο οικισμό, μίλησα με κατοίκους και συνεχάρην τον πατέρα Ανδρέα Καλλιοντζάκη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του να οργανώσει στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας εμβολιασμό κατά της πανδημίας.

Ξεναγήθηκα επίσης στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της Βιάννου, οι τοπικές αρχές της οποίας με τίμησαν με την απόφασή τους να με ανακηρύξουν επίτιμη δημότη του μαρτυρικού αυτού τόπου.

 

 

 

Δείτε επίσης:

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Βαθιά συγκινημένη στη Βιάννο η Κ. Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό

Η πρόσκληση του Δημάρχου στην Πρόεδρο και το επιτυχημένο δείπνο στο «Μαρίνα»

Όταν η Πρόεδρος συνάντησε τον π. Ανδρέα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ