Γραβάτα με την ελληνική σημαία φόρεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Γραβάτα με την ελληνική σημαία φόρεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

«Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας», δήλωσε ο Μπάιντεν για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην επιθετικότητα της Ρωσίας

Γραβάτα με την ελληνική σημαία φορούσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Γραβάτα με την ελληνική σημαία φόρεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ-1

«Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας», δήλωσε ο Μπάιντεν για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην επιθετικότητα της Ρωσίας.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης είχαν πολλά να συζητήσουν, όπως η Ουκρανία, το εμπόριο και η κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια είπε πως η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία. «Ευχαριστώ για την ηγεσία σας. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα. Για την εμβάθυνση των εμπορικών και αμυντικών σχέσεών μας, για την ενέργεια, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή», συμπλήρωσε και υπογράμμισε για δεύτερη φορά τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα.

«Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια. Είναι ιδιαίτερο προνόμιο να γιορτάσουμε μαζί τα 201 χρόνια από την απαρχή της παλιγγενεσίας μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, επισήμανε: «Με αλληλεγγύη αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Είναι ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το επίπεδο των σχέσεών μας οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο».

Πηγή: kathimerini.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ