Χρεώνουν τους ελαιοπαραγωγούς για τη δήλωση αποζημίωσης;

Χρεώνουν τους ελαιοπαραγωγούς για τη δήλωση αποζημίωσης;

Σε μια δύσκολη χρονιά, χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ

Την ώρα που η πανδημία του Covid-19, πέρα από την υγειονομική κρίση έχει "γονατίσει" οικονομικά το σύνολο των δραστηριοτήτων στη χώρα και ενώ η γνωστοποίηση της έκτακτης ενίσχυσης ελαιοπαραγωγών λόγω κορωνοϊού, προκάλεσε σημαντική ανακούφιση στον κλάδο , έρχονται κάποιες πληροφορίες να δημιουργήσουν πολλές συζητήσεις. 
Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι ιδιώτες που έχουν πύλες του ΟΣΔΕ, κι έχουν πληρωθεί από τους πελάτες τους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, τώρα φέρονται να χρεώνουν εκ νέου τους ίδιους παραγωγούς για τη δήλωση αποζημίωσης. 

Θεμιτό θα πει κάποιος, από την στιγμή που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, που έχουν και κάποιο κόστος, αλλά την ώρα που η πλειονότητα των παραγωγών, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη χρονιά, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθεί αυτή η πρακτική. 
Μαθαίνω πάντως ότι στην Ένωση Ηρακλείου, που έχει και το μεγαλύτερο κομμάτι των πληττόμενων παραγωγών του νομού, η διαδικασία των αιτήσεων γίνεται χωρίς χρέωση, μετά από σχετική απόφαση της Διοίκησης. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ