Η «αφαίμαξη» των λιμενικών υπηρεσιών της Κρήτης και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός

Η «αφαίμαξη» των λιμενικών υπηρεσιών της Κρήτης και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός

Υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν "αποδεκατιστεί" σε επίπεδο προσωπικού

Ουδείς διαφωνεί ότι μεγάλο βάρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος ορθώς δίνεται στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου λόγω του σοβαρότατου προβλήματος με τις μεταναστευτικές ροές. Κανείς δεν αντιλέγει σε αυτό και είναι πολλοί και σοβαροί οι λόγοι που πράγματι επιβάλλουν να υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγεί σε αποδυνάμωση των λιμενικών υπηρεσιών άλλων περιοχών, όπως για παράδειγμα της Κρήτης. Η «αφαίμαξη» δυνάμεων και πλωτών μέσων από την Κρήτη με σκοπό την ενίσχυση του φλέγοντος μετώπου του ανατολικού Αιγαίου δεν είναι σοβαρή λύση τόσα χρόνια μετά.

Με «αλχημείες» και «μεταγγίσεις», δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι έχεις σοβαρό επιχειρησιακό σχεδιασμό εθνικής σημασίας.

Κύκλοι του Λιμενικού στην Κρήτη υποστηρίζουν ότι λόγω του προβλήματος του μεταναστευτικού στο ανατολικό Αιγαίο, υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν «αποδεκατιστεί» σε επίπεδο προσωπικού, ενώ η ανατολική Κρήτη έχει αποδυναμωθεί σημαντικά και σε επίπεδο πλωτών μέσων.

Επιπρόσθετα, υπάρχει πληροφορία που υποστηρίζει ότι ακόμα και το υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού που αφίχθηκε προ μηνών στα Χανιά, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, φέρεται να επιχειρεί επίσης στο ανατολικό Αιγαίο.

Φωτογραφία από Αντώνης Λάμπρου via Eurokinissi

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ