Η ανάρτηση Τσίπρα μετά την επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι

Η ανάρτηση Τσίπρα μετά την επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι

"Να μη γίνει ό,τι και στο Δαμάσι"

Ανάρτηση την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο από τις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου "ανέβασε" στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Όπως γράφει:

Στο Αρκαλοχώρι, το Χουμέρι, τις Μελέσσες και τα υπόλοιπα σεισμόπληκτα χωριά του νόμου Ηρακλείου, η φυσική καταστροφή άφησε κατοίκους χωρίς σπίτια, μαθητές χωρίς σχολεία, εργαζόμενους και επιχειρηματίες χωρίς εισόδημα.

Σήμερα, αφού έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας, επισκέφτηκα τις χτυπημένες από το σεισμό περιοχές όπου και συνομίλησα με εκπροσώπους φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και με τους κατοίκους που επλήγησαν.

Μέρες μετά την καταστροφή, ανάμεσα στα συντρίμμια, την απογοήτευση για τους χαμένους κόπους μιας ζωής, τους λογαριασμούς ρεύματος που συνεχίζουν να έρχονται κανονικά και την πολιτεία να ζητάει πίσω όσες αποζημιώσεις δόθηκαν σε σεισμόπληκτους με πάνω από μια ιδιοκτησία- εκδίδοντας νέο ΦΕΚ που τροποποιεί εκείνο που εκδόθηκε πριν από λίγες μόλις μέρες!-, οι κάτοικοι ψάχνουν για προοπτική και ελπίδα. «Οδός Ελπίδας», έγραψε μια οικογένεια στην είσοδο της σκηνής που τη στεγάζει…

Να μη γίνει λοιπόν ό,τι και στο Δαμάσι. Η Κυβέρνηση -έστω αυτό το επιτελικό κράτος που έγινε πια το ανέκδοτο της εποχής μας- να πράξει άμεσα ό,τι είναι απαραίτητο για την πλήρη αποζημίωση των κατοίκων που επλήγησαν. Να μεταφέρει οικίσκους στα χωριά για να πάψουν οι άνθρωποι να μένουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα και λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας για να ξαναπάνε τα παιδιά στο μάθημα.

Για να μην γεμίσει η χώρα μας με ερημότοπους και απελπισμένους ανθρώπους.

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: "Ολιστικό σχέδιο για την αποκατάσταση του Αρκαλοχωρίου"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ