Η βροχή και το "κύμα" πλανόδιων πωλητών

Τους συναντά κανείς σε κάθε γωνιά της πόλης να επιχειρούν φορτικά να διαθέσουν την πραμάτεια της

Το φαινόμενο είναι συνεχές τους χειμερινούς μήνες και δεν συναντάται μόνο στο Ηράκλειο. Με την πρώτη σταγόνα της βροχής, εμφανίζονται στο κέντρο της πόλης, σε κάθε γωνιά, οι πλανόδιοι μικροπωλητές πουλώντας ομπρέλες.

Το ζήτημα είναι, όπως αναφέρουν πολίτες αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό πλανόδιων, οι οποίοι προσπαθούν φορτικά να πουλήσουν την πραμάτειά τους στους περαστικούς. "Κανείς δεν τους ξεφεύγει" λένε χαρακτηριστικά, αφού προσεγγίζουν όποιον δουν να κυκλοφορεί χωρίς ομπρέλα.

Βροχή κέντρο ομπρέλες

Κι όταν κάποιος "υποκύψει" στην αγορά διαπιστώνει ότι η τιμή τους δεν διαφέρει από εκείνη των εμπορικών καταστημάτων για το ίδιο είδος, με τη διαφορά ότι οι πλανόδιοι δεν δίνουν αποδείξεις και δεν είναι επιφορτισμένοι με όλες τις άλλες οικονομικές υποχρεώσεις των καταστηματαρχών.

Ο αριθμός των πωλητών αυτών, ιδιαίτερα τις βροχερές μέρες - όπως επισημαίνεται - είναι μεγάλος και ξεφεύγει από τα μεμονωμένα περιστατικά ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν!
Παραμένουν δε στο κέντρο ανενόχλητοι αφού καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν παρεμβαίνει για να εξαλειφθεί ή έστω να περιοριστεί το φαινόμενο που συμβάλλει στη δημιουργία μιας άσχημης εικόνας για το κέντρο της πόλης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ