Η Eκκλησία μετατρέπει το παλιό σχολείο σε… καφετέρια παρά τις αντιδράσεις!

Η Eκκλησία μετατρέπει το παλιό σχολείο σε… καφετέρια παρά τις αντιδράσεις!

Τι αναφέρουν οι κάτοικοι του οικισμού και ποια ερωτήματα θέτουν

Μια σοβαρή καταγγελία από κατοίκους του χωριού Ευαγγελισμός του δήμου Μινώα, έφτασε στα γραφεία του Cretalive και αφορά την ενοικίαση του παλιού σχολείου για τη δημιουργία καφετέριας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, με απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου προχωρά η ενοικίαση του παλαιού δημοτικού σχολείο του χωριού σε ιδιώτη για να γίνει καφετέρια! Αδιαφορώντας- όπως λένε οι κάτοικοι - ότι το χωριό θα μείνει χωρίς κτήριο σχολείου σε ένα οικισμό που έχει αρχίσει ο κόσμος και επιστρέφει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί κτήριο για την επαναλειτουργία του.

Αδιαφορώντας για το γεγονός πως ο προαύλιος χώρος του έχει χρηματοδοτηθεί από τον δήμο Μινώα με ποσόν 200.000€ και έχει γίνει μια ωραία πλατεία με παιδική χαρά και υπάρχει εκκλησία μέσα, χώροι τους οποίους δεν θα μπορούν να τους χαρούν πλέον οι κάτοικοι αφού θα υπάρχει η καφετέρια.
Αδιαφορώντας- όπως λένε - ότι εκεί ήταν το παλιό νεκροταφείο του χωριού και «κοιμούνται» οι πρόγονοί και οι παππούδες των κατοίκων. Βεβηλώνοντας τις μνήμες τους και αδιαφορώντας ότι θα καταστρέψουν τις μνήμες των παιδιών που πήγαν στο σχολείο και πλέον θα βλέπουν το σχολείο που έμαθαν γράμματα να έχει γίνει καφετέρια.

Μάλιστα στο χώρο λειτουργούσε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού κι εκεί βρίσκονται βιβλιοθήκες -δωρεές των χωριανών που είναι άγνωστο που θα πάνε. Σύμφωνα με την καταγγελία η δικαιολογία τους είναι ότι η Εκκλησία έχει οικονομικό πρόβλημα ενώ στον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου έχει παραχωρηθεί διαμέρισμα άνευ ενοικίου.
Το ρεύμα του κτηρίου καταβάλλεται από τον πολιτιστικό Σύλλογο εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Μάλιστα έγινε πρόταση στην Αρχιεπισκοπή να γίνει εκδήλωση αν έχουν οικονομικό πρόβλημα και τα χρήματα να πάμε στην εκκλησία αλλά δεν απάντησαν.
Ο ιερέας και Πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου είναι κάθετος και δεν θέλει συζήτηση, λένε, επισημαίνοντας ότι κάνει αυτός κουμάντο σε ένα χωριό που είναι φιλοξενούμενος και τον έχει αγκαλιάσει.

Τέλος σημειώνουν πως ο ενοικιαστής, απέναντι από το σχολείο έχει ενοικιάσει και ένα παλιό καφενείο γιατί άραγε πρέπει να πάρει και το ιστορικό κτήριο; Γιατί η Εκκλησία δεν προτιμάει να μαζέψουν χρήματα οι χωριανοί και να το επισκευάσουνε;
Οι κάτοικοι μέσω του cretalive κάνουν την καταγγελία και περιμένουν μια απάντηση είτε από το εκκλησιαστικό Συμβούλιο είτε από την Αρχιεπισκοπή!

Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο:

Σχολείο Ευαγγελισμός


Σχολείο Ευαγγελισμός

Σχολείο Ευαγγελισμός

  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ