Η ευκαιρία Ανδρουλάκη και ο «αναξιόπιστος ΣΥΡΙΖΑ»

Η ευκαιρία Ανδρουλάκη και ο «αναξιόπιστος ΣΥΡΙΖΑ»

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η επικράτηση Ανδρουλάκη

Για πιθανή διαμόρφωση σκηνικού ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών κάνει λόγο σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας, μάλιστα, για ομοιότητες με τα τέλη της δεκαετίας του ’70, περίοδο της ραγδαίας ανόδου του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε και στην πρώτη του εκλογική νίκη, το 1981. 

Στο άρθρο του, στην ιστοσελίδα propago.gr, ο κ. Κοντονής απαριθμεί τα, κατά την οπτική του, νέα δεδομένα τονίζοντας πως η μαζική συμμετοχή της Κυριακής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ «σηματοδοτεί την έναρξη ενός εντόνου εσωτερικού ανταγωνισμού ενός της προοδευτικής παράταξης», μιλώντας για «παρατεταμένη αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία «έστρεψε χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες στην κάλπη εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ και στην υπερψήφιση του Ν. Ανδρουλάκη». 

Κάνει, δε, λόγο για «σοβαρή πιθανότητα αναδιάταξης των υφιστάμενων συσχετισμών στην κεντροαριστερά», αφού, όπως λέει «όλοι γνωρίζουμε, ότι στην ψηφοφορία της Κυριακής μετείχαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ», ενώ υποστηρίζει ότι οι πολίτες που κινούνται στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» την Κυριακή «είπαν στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δοκιμή έλαβε τέλος».

Συνεχίζοντας, σε αιχμηρό τόνο κατά της Κουμουνδούρου, σημειώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον δεν θα έχει ν’ αντιμετωπίσει τους μεγάλους χορηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους απέναντί του είχε εξασφαλισμένη παντοκρατορία», ενώ διαβλέπει απειλή για τη Ν.Δ. και από «την ύπαρξη μιας νέας ακροδεξιάς, συγκροτούμενης μέσα στο αντιδραστικό κίνημα των αντιεμβολιαστών, η οποία διεκδικεί πολιτικό χώρο και πολιτική εκπροσώπηση». Σημειώνει, δε, πως «το ενδεχόμενο των προώρων εκλογών, καθίσταται το πλέον πιθανότερο εντός του 2022, είτε στο τέλος της άνοιξης είτε στις αρχές του φθινοπώρου».

Αναφερόμενος, τέλος, στον κ. Ανδρουλάκη, σημειώνει ότι «όπως στο 1977 όλοι γνωρίζαμε πώς δυνατότητες ανακατατάξεων βρισκόντουσαν αποκλειστικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο σήμερα περιμένουμε να δούμε από τον Νίκο Ανδρουλάκη αν ο ίδιος αξιοποιήσει τις δυνατότητες που «πλουσιοπάροχα» του παρέχονται»

 

 

Δείτε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η θολή εικόνα, η αγκαλιά και ο Ανδρουλάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ