Η γκάφα του υποψήφιου καγκελάριου Άρμιν Λάσετ, την ώρα που ψήφιζε

Η γκάφα του υποψήφιου καγκελάριου Άρμιν Λάσετ, την ώρα που ψήφιζε

Τον χλεύασαν στα social media για το λάθος που έκανε

Χρήστες των social media χλεύασαν τον υποψήφιο καγκελάριο Άρμιν Λάσετ εξαιτίας λάθους που έκανε την ώρα που ψήφιζε, έπειτα από μία προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από γκάφες, οι οποίες έπληξαν τη δημοτικότητά του. 

Σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες για τις εκλογές, οι ψηφοφόροι πρέπει να διατηρούν κρυφή την επιλογή τους μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν από το εκλογικό κέντρο. Όμως, την ώρα που ψήφιζε στο Άαχεν, ο Λάσετ δίπλωσε το ψηφοδέλτιο με λάθος τρόπο, με συνέπεια να αποκαλυφθεί τι είχε ψηφίσει, προτού το ρίξει στην κάλπη. 

Ο επίτροπος εκλογών δήλωσε ότι δεν θα ακυρωθεί η ψήφος του, επειδή είχε ψηφίσει το κόμμα του, κάτι που αναμενόταν. «Αυτό δεν συνιστά επηρεασμό της ψηφοφορίας», εξήγησε σε ανάρτηση στο Twitter. 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Λάσετ είχε δώσει και τις δύο ψήφους στο κόμμα του, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Το γερμανικό σύστημα επιτρέπει στους ψηφοφόρους να δώσουν μία ψήφο σε έναν εκπρόσωπο από τις 299 εκλογικές περιφέρειες της χώρας και μία για το κόμμα που θέλουν στη βουλή. 

Μετά την αποκάλυψη της γκάφας, τόσο χρήστες των social media όσο και γερμανικά ΜΜΕ χλεύασαν τον Λάσετ. «Κάθε παιδί σχολικής ηλικίας στη Γερμανία ξέρει ότι η ψήφος πρέπει να είναι καθολική, ελεύθερη, απευθείας και εμπιστευτική», σχολίασε ο όμιλος εφημερίδων RND. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Άρμιν Λάσετ δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι έχει τα φόντα να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ. Τον Ιούλιο είχε υποπέσει σε μία ακόμη γκάφα. Κάμερες τον «έπιασαν» να γελάει, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε πόλη που είχε καταστραφεί από τις πιο φονικές πλημμύρες των τελευταίων πέντε δεκαετιών στη Γερμανία. 

 

Δείτε επίσης:

 

Γερμανικές εκλογές: Μεγαλύτερη από το 2017 η προσέλευση στις κάλπες

 

Εκλογές στη Γερμανία: Μία βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου περιπλέκει τη διαδικασία

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ