Η Ντόρα, το γεύμα του Σταύρου και μια τρικυμία… εν πλω!

Ένα γεύμα, μια... ενόχληση, πολλές συζητήσεις

Μια χαρούμενη Κυριακή, "Κυριακή χωρίς σύννεφα", εμείς οι παλιότεροι τη θυμόμαστε ήταν ένα τηλεοπτικό show, στην πρωτόλεια μορφή της ελληνικής τηλεόρασης εκεί στην αρχή και τα μέσα της δεκαετίας του ‘70.

Δεν ξέρω που την θυμήθηκα, αλλά να, αυτό το γεύμα που - όπως μαθαίνω - γίνεται το μεσημέρι της Κυριακής, στο γνωστό εστιατόριο ΕΝ ΠΛΩ,  με θέα το λιμάνι του Ηρακλείου από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη προς τιμήν της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, και στο οποίο έχουν προσκληθεί και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της ομάδας Αρναουτάκη, μου υπενθυμίζει πως το Μάρτιο υπάρχουν και οι… συννεφιασμένες Κυριακές!

Γιατί το λέω αυτό; Ναι προφανώς το γεγονός πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στο Ηράκλειο προσκεκλημένη σε βραδινή εκδήλωση του Ομίλου Καράτζη είναι μια καλή αφορμή για ένα γεύμα, αλλά θα μπορούσε αυτό να γίνει και στις Αρχάνες για παράδειγμα. Γιατί να κληθούν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι;

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για κάτι που - όπως σημειώνουν κάποιοι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην περιφέρεια την εποχή Αρναουτάκη - δεν έχει ξανασυμβεί;
Θέλουν να τιμήσουν την κ. Μπακογιάννη που αναμφισβήτητα είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για την Κρήτη; Πιθανόν να συμβαίνει και αυτό.
Επειδή όμως στη ΝΔ, όπως μαθαίνω, δεν έχει  ακόμα καταλαγιάσει η ενόχληση για το πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της θεσμοθέτησης των ιδιωτικών ΑΕΙ,  - που ακούω πως αντιμετωπίζεται τοπικά, και όχι μόνο, ως χτύπημα κάτω από τη μέση -  και το οποιο βάζει μπουρλότο στη συγκατοίκηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στην περιφερειακή αρχή, καθώς οι κυβερνητικοί το συνδέουν (το ψήφισμα) με τη θέση που πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδυάζουν το κυριακάτικο γεύμα με το ηχηρό μήνυμα του περιφερειακού συμβουλίου.

Να θέλει η Ντόρα να… νουθετήσει τους συμβούλους και κυρίως εκείνους της μπλε απόχρωσης που πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, ή απλά να στείλει ένα μήνυμα πως είναι ένα γεύμα επιβεβαίωσης του ισχυρού και πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει η Χανιώτισσα βουλευτής στα δρώμενα της Κρήτης;

Σε κάθε περίπτωση το γεύμα έχει συζητηθεί αρκετά πολύ πριν γίνει και το απόγευμα της Κυριακής θα ξέρουμε αν στο ΕΝ ΠΛΩ επικράτησε νηνεμία και διπλωματικά χαμόγελα ή εκτός από το φαγητό θα έχει και συμβουλές και παραινέσεις προς περιφερειακούς ναυτιλομένους που έχασαν την πυξίδα τους και χρειάζονται τη σοφία της βετεράνου πολιτικού !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ