Η προσβολή στον Κρουσώνα και η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη

Η προσβολή στον Κρουσώνα  και η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη

Ανέβηκαν οι τόνοι στο περιφερειακό συμβούλιο με αφορμή την μέρα ευρωπαϊκής ειρήνης

 

Ανέβηκαν πάλι οι τόνοι στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης χθες με αφορμή την 10 Μαϊου 1945! Ναι, έχουν βρει ορισμένοι το θέμα τώρα να σηκώσουν και έχουν ξεκινήσει μια…συντονισμένη επίθεση από την στιγμή που αποφάσισε η περιφέρεια Κρήτης να την καθιερώσει ως ημέρα μνήμης και ευρωπαϊκής ειρήνης - κάτι που ζητούσε από τότε και το ΕΑΜ! Τώρα οι επιθέσεις έγιναν και προσωπικές κατά του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη που εισηγήθηκε το θέμα και φυσικά ιστορικά και πολιτικά το στήριξε αφού είναι μέρος πλέον της ελληνικής ιστορίας, της κρητικής ιστορίας στην οποία είχαν συμμετοχή και οι σύμμαχοί μας και ήταν κάτι που ζητούσε από τότε το ΕΑΜ. Τώρα τελευταία βέβαια κάποιοι έχουν αλλάξει ρότα.

Ποια ήταν η αφορμή του νέου καβγά; Στις 12 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα των Χανίων το τρίτο μέρος εκτενούς άρθρου (από επώνυμο που εμφανίζεται ως αριστερός) για την υπόθεση της Ημέρας Ευρωπαϊκής Ειρήνης.

Εκεί θίγει και προσβάλλει βάναυσα και τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τον Κρουσώνα που είναι το χωριό που είχε θέματα με συγκεκριμένους ανθρώπους που ακολούθησαν τον Σούμπερτ, αλλά έβγαλε και καπετάνιους και αντιστασιακούς, τόσους όσους ίσως κανένα άλλο χωριό!

«Κι ακόμη μια ρητορική ερώτηση στον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού: Μήπως θυμήθηκε τους πρόσφατους προγόνους του Κρουσανιώτες που μερικοί επάνδρωσαν το γερμανοντυμένο και γερμανοπλισμένο δολοφονικό τάγμα του Γερμανού επιλοχία Φριτς Σούμπερτ (1897-1947), τους περίφημους «σουμπερίτες» όπως τους έλεγε ο λαός» ανέφερε! Και το χειρότερο; Ολόκληρο το άρθρο δημοσιεύτηκε στον τοίχο της παράταξης του Μιχ .Κριτσωτάκη « Ξαστεριά- Ανατροπή στην Κρήτη» γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Σώμα!

Ο Κώστας Φασουλάκης ζήτησε επί προσωπικού τον λόγο στο  Συμβούλιο και έθεσε το θέμα των επί μακρόν προσωπικών επιθέσεων εις βάρος του για το θέμα της σχετικής απόφασης.

Είπε ότι, ειδικά η ανάρτηση του θέματος στον τοίχο της Περιφερειακής παράταξης  μετατρέπει το θέμα  σεμείζον πολιτικό.

Είπε ότι είναι περήφανος για τον τόπο καταγωγής του, τον Κρουσώνα, ο οποίος  ναι μεν γέννησε του Τζουλιάδες, αλλά γέννησε και τον Αντώνη Γρηγοράκη ή Σατανά, και την ομώνυμη αντιστασιακή ομάδα. Με την ομάδα αυτή συντάχθηκε άλλωστε η πλειονότητα των Κρουσανιωτών, οι οποίοι προέβησαν σε μια μοναδική αυτοκάθαρση των δοσιλογικών στοιχείων του χωριού, για να αποκαταστήσουν τη φήμη του και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν του.

Ο Μιχ.Κριτσωτάκης πάντως απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα που αναρτήθηκε στην σελίδα της παράταξής του, ούτε έχει διαβάσει το κείμενο!

Πάντως πλήρης πολιτική στήριξη στον αντιπεριφερειάρχη δόθηκε και από τον Στ. Αρναουτάκη, ο οποίος καταδίκασε τις προσωπικές επιθέσεις στον Κώστα Φασουλάκη.

Είπε ακόμη ότι τιμά και σέβεται τον Κρουσώνα, του οποίου ο εθνικός ρόλος είναι γνωστός, όπως γνωστή είναι και η πορεία και η κρυστάλλινη πολιτική διαδρομή του Κώστα Φασουλάκη και της οικογένειάς του από την πολύχρονη προσφορά της στα δημόσια πράγματα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ