Η πρώτη μέρα της Λαϊκής στο Παγκρήτιο και το... ποδαρικό του δημάρχου!

Η πρώτη μέρα της Λαϊκής στο Παγκρήτιο και το... ποδαρικό του δημάρχου!

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε τη νέα λαϊκή αγορά ο δήμαρχος Ηρακλείου

Νωρίς - νωρίς βρέθηκε το Σάββατο στην πρεμιέρα της λαϊκής αγοράς στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος γενικά είναι πρωινός τύπος! Λίγο μετά τις 8.15 είχε φτάσει στο σημείο. Εκεί τον περίμενε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, ενώ συνοδευόταν από τον Πολιτικό Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνο Παττακο.

Τη σύνθεση τής δημοτικής αρχής ολοκλήρωσε ο (αρμόδιος για τις λαϊκές αγορές) αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, που κατέφθασε ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όπως μάθαμε, συνηθίζει να ψωνίζει από τις λαϊκές αγορές, αφού για τον ίδιο έχει βαρύνουσα σημασία η στήριξη των ντόπιων παραγωγών και της τοπικής οικονομίας. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, συνεπώς, για τον ίδιο σήμερα: και είδε από κοντά την νέα αυτή προσπάθεια που ξεκίνησε στο παραλιακό μέτωπο, και τις αγορές του έκανε (!), και συνομίλησε με εμπόρους και παραγωγούς, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους.

"Πώς βλέπεις τα πράγματα δήμαρχε;" τον ρώτησε κάποιος.

"Καλά θα πάει (η λαϊκή), θα πιάσει" του απάντησε.

Το κρίσιμο για την δημοτική αρχή είναι να μάθει ο κόσμος για την νέα λαϊκή αγορά.

Λαϊκή Παγκρήτιο

Οι έλεγχοι και τα... σύνορα

Με το πρώτο φως του ήλιου, σχεδόν την ώρα που στήνονταν οι πάγκοι, δύο άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκίνησαν να ελέγχουν τις αποστάσεις μεταξύ των πωλητών, αλλά και γενικότερα την εύρυθμη λειτουργία της όλης διαδικασίας. Χρειάστηκε μάλιστα να ανακόψουν την πορεία ορισμένων αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων, προφανώς από άγνοια πλησίασαν στην είσοδο της αγοράς, στο ανατολικό τμήμα. Έκαναν όμως μεταβολή, ακολουθώντας τις συστάσεις των Δημοτικών Αστυνομικών.

Ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Υπηρεσίας στην έξοδο της λαϊκής, στα δυτικά, ζήτησε από τους υφιστάμενούς του να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί, προκειμένου να μην έχουμε ξανά φαινόμενα... παραβίασης των ορίων του Δήμου Μαλεβιζίου.

Χρήσιμη πληροφορία: Η λαϊκή σταματά λίγο πριν τη γεφυρούλα, μπροστά από μία μάντρα αυτοκινήτων (για όσους γνωρίζουν την περιοχή).

Λαϊκή Παγκρήτιο

Χειραψίες, αντισηπτικά και... κρασί

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι επειδή αντάλλαξαν χειραψίες με πολύ κόσμο, είχαν διαρκώς ανά χείρας κι από ένα αντισηπτικό.

Κάπου στα μισά της διαδρομής, μία παρέα μερακλήδων που απολάμβανε κρασί και κρεατομεζέδες μπροστά από μία καντίνα, προθυμοποιήθηκαν να κεράσουν τον δήμαρχο από ένα ποτηράκι. Ο κ. Λαμπρινός, ελλείψει χρόνου, αρκέστηκε να τους ευχαριστήσει για την πρόσκληση, συνεχίζοντας κανονικά την πορεία του.

Λαϊκή Παγκρήτιο

Αλκοόλ πρωί πρωί; Πού την βρίσκουν την όρεξη; Μάλλον θα ακούνε... Livetalks!

Τελευταία απορία: Αυτές οι "αρωματικές παντόφλες" που διαφημίζονταν από κάποιον έμπορο, σε τι... άρωμα βγαίνουν;

Λαϊκή Παγκρήτιο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ