Ικανοποίηση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή και την... ανανέωση

Ικανοποίηση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή και την... ανανέωση

Στην διαδικασία ανάδειξης νέων οργάνων

Το 95% άγγιξε η συμμετοχή για την ανάδειξη νέων οργάνων, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο Ηρακλείου.
 Η βάση του κόμματος αριθμεί περί τα 1.850 μέλη απ' τα οποία εκλέχθηκαν 364 σύνεδροι - αντιπρόσωποι. Απ' τους τελευταίους, στις κάλπες προσήλθαν 345. Αριθμοί άκρως ικανοποιητικοί για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως αξιολογείται από στελέχη του κόμματος. Στα θετικά τα οποία κρατούν και πορεύονται, το "νέο" αίμα που μεταγγίστηκε στο κόμμα,: το 35% των νέων μελών, που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, εκλέχθηκαν στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης αναδείχθηκε ο σύμβουλος του Ηρακλειώτη Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη,  Μάνος Παπαντωνάκης ο οποίος έχει και την ευθύνη σύγκλησης του οργάνου. 
Η εκλογή νέου γραμματέα "θα πρέπει" να γίνει τις επόμενες μέρες, ώστε "να μην χάνεται καμία ημέρα σε τοπικό επίπεδο,  να "μην μένουμε πίσω από τις εξελίξεις" σχολίασε ο κ. Παπαντωνάκης στην ΕΡΤ Ηρακλείου. Η εκλογή κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δια ζώσης. 

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο απερχόμενος γραμματέας Δημήτρης Κλαράκης θα (συνεχίσει να) είναι ο επερχόμενος τιμιονέρης... του κόμματος στον νομό Ηρακλείου, καθώς η θητεία του κρίνεται θετική. "Έχει δείξει έργο, θα μπορούσε να συνεχίσει να ηγείται της νομαρχιακής" ήταν η προσωπική άποψη που διατύπωσε ο κ. Παπαντωνάκης.

Όσον αφορά τις τοπικές εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές σύμφωνα με τον ίδιο έστειλαν ένα μήνυμα "ενότητας και εξωστρέφειας", για να "συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου". Στην προσπάθεια που γίνεται "δεν χωράνε αντιπαραθέσεις" τόνισε ο κ. Παπαπαντωνάκης, βάζοντας θετικό πρόσημο στην επιχείρηση διεύρυθυνσης, αλλά και εκπέμποντας ένα σαφές σύνθημα: "κοιτάμε μπροστά".

Απ' τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ελέω των υγειονομικών συνθηκών, θα συνεχίσουν και τις διαδικτυακές τους εκδηλώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται "επιτυχημένες".Δείτε επίσης:

Αυτή είναι η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ