Ηράκλειο: με τόσες ηχηρές απουσίες, τι συμβαίνει τελικά;

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Έγινε, λέει, το Σάββατο στο Ηράκλειο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος… Ούτε που πήραμε χαμπάρι, για να είμαστε ειλικρινείς. Πάντως, μάθαμε εκ των υστερών  ότι είχε ηχηρές απουσίες. Τόσο ηχηρές που πραγματικά προβληματιζόμαστε για το τι ακριβώς συμβαίνει. 
Και πάμε να απαριθμήσουμε:

-ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν στην Κρήτη, δεν πάτησε το πόδι του στο συνέδριο, όπως μας ενημέρωσαν. Περίεργο πραγματικά. Είθισται ένας χαιρετισμός. Το ίδιο συνέβη και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Και αυτός στην Κρήτη ήταν, λέει. 
Και άλλοι είχαν προσκληθεί, όμως οι καρέκλες του έμειναν κενές, πυροδοτώντας σειρά ερωτηματικών. 

Ένα θα σας πω και βγάλτε συμπέρασμα: το συνέδριο έγινε στο Ηράκλειο και δεν παραβρέθηκε καν ο κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Ευθύμης Δουβής. Απ’ όσο πληροφορηθήκαμε, ο λιμενάρχης μια χαρά ήταν στην υγεία του, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν είχε και ήταν εντός «έδρας». Και απ’ όσο ξέρουμε, ευγενέστατος είναι. Άρα, ποιο το μήνυμα της απουσίας του; 
Το συνέδριο έγινε στην Κρήτη και δεν εμφανίστηκαν, έτσι για τα μάτια του κόσμου, καν οι πρόεδροι των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης αντίστοιχα. Και αυτό επίσης έχει τη σημασία του. 

Ακόμα προσκλήθηκαν, απ’ όσο ενημερωθήκαμε, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν ούτε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ούτε  οι Προέδροι των Ομοσπονδιών Αστυνομικών και Πυροσβεστών αντίστοιχα.
Ας μας πει κάποιος τι συμβαίνει πραγματικά… Έχουμε χάσει επεισόδια;

 

* Μετά τη δημοσίευση του σχολίου, πληροφορηθήκαμε ότι στο συνέδριο χαιρετισμό απεύθυνε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ενώ ήταν παρόντες οι λιμενάρχες από τους άλλους νομούς της Κρήτης. Και οφείλουμε να το γράψουμε. Και πάλι όμως υπήρξαν απουσίες, όπως γράψαμε, που συζητήθηκαν και είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα... Εμείς είμαστε εδώ, να καταγράψουμε όλες τις θέσεις και να κατανοήσουμε τί τελικά συμβαίνει στο εσωτερικό του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ