ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ

Καίνε κλαδιά και ξερόχορτα… και τα αφήνουν στην τύχη τους!

Απειλούνται με πρόστιμα όσοι δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας

Καίνε κλαδιά και ξερόχορτα… και τα αφήνουν στην τύχη τους!
Photo Credits: @intime

Για λίγο καιρό ακόμα, προτού δηλαδή εισέλθουμε στην αντιπυρική περίοδο, θα είναι επιτρεπτή η καύση κλαδιών και ξερόχορτων στην ύπαιθρο.
Μέχρι σήμερα, ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο και προβλεπόμενο τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις στην Κρήτη που κάποιοι δεν περιμένουν να σβήσουν οι φλόγες, ως οφείλουν ώστε να μιλάμε (που αυτό είναι και το νόμιμο) για επιτηρούμενη φωτιά, αλλά αντιθέτως… φεύγουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πιθανούς κινδύνους.
Από την Πυροσβεστική τονίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται 200 λίτρα νερό, κι όσοι καίνε υπολείμματα καλλιεργειών θα πρέπει να το κάνουν ημέρα: πριν πέσει δηλαδή το φως του ήλιου.
Εντός αστικού ιστού, η νόμιμη και ασφαλής απόσταση από σπίτι ορίζεται στα 200 μέτρα. Η επιτήρηση της ελεγχόμενης εστίας φωτιάς γίνεται από 2 άτομα τα οποία στο τέλος τη διαβρέχουν και τη σκεπάζουν.
Αν συμβεί οτιδήποτε διαφορετικό, οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα.

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση