Κωνσταντόπουλος κατά Αλέξη για το "βρώμικο 89"

Κωνσταντόπουλος κατά Αλέξη για το "βρώμικο 89"

Άστραψε και βρόντηξε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού

Αντιδράσεις  προκαλούν στην Αριστερά οι αναφορές στο «βρώμικο ´89» από τον Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες στην ουσία αποκήρυξε τον Συνασπισμό που συμμετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση Τζαννετάκη και υιοθέτησε τον πολιτικό ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας στις εκλογικές δεξαμενές του και διεκδικώντας να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, προσπάθεια στην οποία επιδίδεται εδώ και χρόνια.

Ο Φώτης Κουβέλης που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον μετέπειτα πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, συμμετείχαν στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, που ήταν απόρροια του “βρώμικου ‘89” κατά τον Τσίπρα. Ο Νίκος Φίλης πήρε ανοιχτά θέση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι τότε η αριστερά ήταν με τις δυνάμεις της κάθαρσης και όχι της συνενοχής. Στελέχη με καίριο ρόλο εκείνη την εποχή όπως ο Γιάννης Δραγασάκης σιώπησε.

Καταιγιστικός  ήταν ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Μίλησε για «πολιτικές καρικατούρες και κακέκτυπα» στο Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο ACTION24. Θεωρεί αδιανόητο να επιχειρείται να αναγνωστεί το 2020 όπως το ´89. «Η αριστερά του ´89 είχε το ίδιο σύνθημα με όλα τα άλλα κόμματα, την κάθαρση και την αναζήτηση ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» δήλωσε. «Η Βουλή με τις 10 κάλπες και την κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ) στα υπουργικά έδρανα να καγχάζει είναι όνειδος για την δημοκρατία» τόνισε.

«Είναι πολιτική ύβρις να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο '89. Αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς. Είναι υβριστής των πολιτών της αριστεράς ο κ.Τσίπρας που αγωνιούσαν για κάθαρση και δημοκρατική νομιμότητα.»

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος άφησε αιχμές και κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος έχει συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελ Σιντ. «Ακούω κι αυτά για Ελ Σιντ» είπε. «Σε ποιους δημοκρατικούς αγώνες πρωταγωνίστησε;» αναρωτήθηκε για τον πρώην αν.υπουργό Δικαιοσύνης. «Οταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρεία εξυπηρέτησης συμφερόντων, τότε αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αριστερές αξίες» συνέχισε. «Σπάει το αποχετευτικό σύστημα του πολιτεύματος».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ