Κόψανε το δέντρο χωρίς λόγο και αιτία!

"Πλήρωσε" το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη μετά την τραγωδία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Διαβάσατε την Τετάρτη στο cretalive για την κοπή ενός μεγάλου πεύκου στην οδό Λορέντζου Μαβίλη, στην περιοχή Τρία Πεύκα στο Ηράκλειο, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο πριν λίγες ημέρες ο 51χρονος Παναγιώτης Μητρέλος! 

Επειδή έκανα ρεπορτάζ και έμαθα, σας μεταφέρω λοιπόν τούτα:
Το συγκεκριμένο πεύκο δεν είχε κανένα πρόβλημα ως προς το ριζικό του σύστημα, όπως μου λένε όσοι το είδαν μετά την κοπή του, άσε που και ίδιοι οι εργάτες που το έκοψαν δεν έκρυψαν την απορία τους. Κόπηκε λοιπόν… τζάμπα και βερεσέ, χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία, ουσιαστικά πληρώνοντας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη μετά το τραγικό περιστατικό στη Λεωφόρο Δημοκρατίας!

Άραγε έγινε κάποια αυτοψία, ενδελεχής ενδοσκοπική έρευνα που να ώθησε το συνεργείο της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου να προχωρήσει στην κοπή;Κι αν έκοψαν αυτό το δέντρο, χωρίς περίσκεψη, θα κάνουν το ίδιο και στα υπόλοιπα πεύκα της πόλης;

Απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, πρώτα θα έπρεπε να γίνει μια αυτοψία στα καθ’ υπόδειξη επικίνδυνα δέντρα, να γίνει μια ενδοσκοπική εξέταση  ειδικών- επαναλαμβάνω ειδικών- που να αποφασίσουν πια πρέπει πράγματι να κοπούν και μετά να γίνει ότι γίνει.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου- λογικό απόλυτα μετά τα όσα έχουν συμβεί - είναι υπό πίεση.
Αλλά δεν μπορεί να είναι η λογική τους « γέρνει δέντρο… κόβει δέντρο» χωρίς τεκμηριωμένο αιτιολογικό γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε εκτός από πιο έξυπνη πόλη και η πιο… φαλακρή πόλη της χώρας!

πεύκο


Δείτε επίσης

"Παρελθόν" το μεγάλο πεύκο - Δείτε φωτογραφίες

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ