Μενέλαος Μποκέας: Τα μέτρα του δήμου και η υπευθυνότητα

Μενέλαος Μποκέας: Τα μέτρα του δήμου και η υπευθυνότητα

Με την φράση "κι αυτή την κρίση θα την περάσουμε μαζί" κλείνει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας το μήνυμα που μέσω ενός βίντεο απευθύνει στους δημότες, αναφορικά με την απειλή του κορωνοϊού.

Στο μήνυμα του δημάρχου Μαλεβιζίου, ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται μόνο οι συμβουλές για να μείνουμε στο σπίτι και προς όσους εκδηλώσουν συμπτώματα. Γίνεται μια παράθεση των μέτρων που ο δήμος έχει ήδη λάβει, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην ενίσχυση της καθαριότητας, που παίζει σημαντικό ρόλο στη μη διάδοση του ιού:

"Βάζουμε πλάτη με ό,τι μέσο διαθέτουμε για να μπορέσουμε κι εμείς από τη μεριά μας να συνεισφέρουμε ώστε να αποτραπεί η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων.
Ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών, του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης.
Απολυμαίνουμε τους εξωτερικούς χώρους, όπς παγκάκια και στάσεις λεωφορείων, σφραγίζουμε εξωτερικούς χώρους όπως οι παιδικές χαρές και εφαρμόζουμε τις νέες τεχνολογίες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους δημότες, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να έρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες, προστατεύοντας παράλληλα και τους εργαζόμενούς μας".

Απευθύνεται όμως και στον κάθε πολίτη, σαν μονάδα, εστιάζοντας στην ατομική ευθύνη. Αναφερόμενος ιδίως στους νέους, τόνισε: "να προστατεύσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και τους ανθρώπους μας, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Η Άνοιξη θα έρθει σε λίγες μέρες και θα μπορούμε να τη χαρούμε έχοντας τους δικούς μας ανθρώπους δίπλα μας".

Το πλήρες μήνυμα του Δημάρχου Μαλεβιζίου έχει ως εξής: 

Αγαπητοί συνδημότες,

 Όσα βιώνουμε με τον κορωνοϊό είναι πραγματικά πρωτόγνωρα. Είναι μια δύσκολη δοκιμασία για όλους μας.  Ωστόσο, οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.

 Ο Δήμος Μαλεβιζίου βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση. Βάζουμε πλάτη με ό,τι μέσο διαθέτουμε για να αποτραπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών, του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Κλιμακώσαμε τα μέτρα πρόληψης, εφαρμόζουμε προληπτικές απολυμάνσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως στα παγκάκια και τις στάσεις των λεωφορείων,  σφραγίσαμε κοινόχρηστους χώρους, όπως τις παιδικές χαρές,  για την αποφυγή συναθροίσεων και εφαρμόζουμε τις νέες τεχνολογίες για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες, χωρίς να προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες, προστατεύοντας παράλληλα και τους εργαζόμενούς μας, που δίνουν κι εκείνοι τη δική τους μάχη.

Θα ήθελα όμως ιδιαίτερα να απευθυνθώ σε όλους εμάς. Ειδικά στους νέους αυτού του τόπου. Η ατομική μας ευθύνη είναι η μεγαλύτερη ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό. Ό,τι και να κάνει το Υπουργείο ό,τι και να κάνει η Κυβέρνηση,  ό,τι και να κάνει ο Δήμος μας, δε μπορεί να συγκριθεί  με αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας από μας ξεχωριστά.

Να προστατεύσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και τους ανθρώπους μας. Τους γονείς μας,  τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Να κάνουμε λίγο καιρό υπομονή. Για να μπορούμε στη συνέχεια να χαρούμε την άνοιξη όλοι μαζί, έχοντας τους δικούς μας ανθρώπους δίπλα μας.

 Μένουμε σπίτι λοιπόν, μέχρι να είναι σίγουρο ότι ο κίνδυνος έχει περάσει.

Αν νιώσετε ότι έχετε τα συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό σας ή τον ΕΟΔΥ. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Να είστε όλοι καλά!

Σας ευχαριστώ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ