Μέσω Βρυξελλών η πρώτη επαφή με τον νέο Υπουργό

Μέσω Βρυξελλών η πρώτη επαφή με τον νέο Υπουργό

Πώς βρέθηκε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης να συνομιλεί με τον Σπήλιο Λιβανό

Μια πρώτη γνωριμία, έστω και από μακριά, είχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης μέσα σε λίγα λεπτά, από το γραφείο του στις Βρυξέλλες, οργάνωσε... τηλεφωνική συνδιάσκεψη, κι έφερε σε επαφή τον κ. Λιβανό με τον κ. Ιερωνυμάκη.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομιλούσε αρχικά με τον Κρητικό ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και κάποια στιγμή στην συνομιλία προστέθηκε (με πρωτοβουλία του κ. Κεφαλογιάννη) και ο πρόεδρος των Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Ο κ.Λιβανός, από την μία άκρη της τηλεφωνικής του γραμμής, άκουσε τον κ. Ιερωνυμάκη να του παρουσιάζει επιγραμματικά μερικά απ' τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, όπως: οι δασικοί χάρτες, η νέα ΚΑΠ, το θέμα της αναμπέλωσης, τα χρέη των αγροτών, οι αυξημένες τιμές στα εφόδια των αγροτών (ζωοτροφές και λιπάσματα), ο φάκελος για την ελιά που διαχειρίζεται ο κ. Αυγουλάς κ.α

Η νέα ηγεσία του Υπουργείο έχει γνώση, έστω και ακροθιγώς, για τα κυριότερα προβλήματα των αγροτών. Μαθαίνουμε βέβαια πως έπεται και κατ' ιδίαν συνάντηση εν ευθέτω χρόνω, για να τεθούν όλα - αναλυτικότερα - επί τάπητος, ώστε ο κ. Λιβανός να έχει ακόμη καλύτερη εικόνα για όσα απασχολούν όσους κατοίκους του νησιού δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα...

Ήδη πάντως η Οργάνωση απέστειλε κωδικοποιημένα τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης. 

Αιτήματα Οργάνωσης Αμπελουργών

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ