Να λάμψει η αλήθεια για το θάνατο Βαλυράκη, ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Να λάμψει η αλήθεια για το θάνατο Βαλυράκη, ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού

Για "αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και παλινωδίες στις έρευνες για τις ιδιαιτέρως περίεργες συνθήκες" της απώλειας του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, κάνει λόγο - μεταξύ άλλων - σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας "να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη". 

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, το Υπόμνημα της οικογένειας του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κάποια άλλα σχετικά έγγραφα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Είμαι βέβαιος ότι είναι κοινός και έντονος ο προβληματισμός μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας μας για το ότι σε συνέχεια της απροσδόκητης και υπό ιδιαιτέρως περίεργες συνθήκες απώλειας του συναδέλφου μας και υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, υπήρξαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και παλινωδίες στη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως προκύπτει και από αυτά που δημοσίως αναφέρουν και καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού γεγονότος.

Με Υπόμνημά τους προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η σύζυγος και τα δύο τέκνα του Σήφη Βαλυράκη αναφέρονται αναλυτικά σε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν μια εικόνα δολοφονικής επίθεσης εναντίον του και ζητούν από τον εισαγγελικό λειτουργό να πράξει τα δέοντα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διερεύνηση της τραγικής αυτής υπόθεσης, να αναδειχθεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Επιθυμία όλων μας, πολιτικών και ενεργών πολιτών, δεν είναι να υποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη και να υποδείξουμε το έργο των λειτουργών της, άλλα να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην καλή και δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, γιατί μόνο έτσι εμπεδώνεται κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των θεσμών και επικρατεί αίσθημα δικαίου.

Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο ως Βουλή να εκφράσουμε τους βάσιμους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας, συμβάλλοντας και εμείς ώστε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέδωσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, το Υπόμνημα της οικογένειας του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη, προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κάποια άλλα σχετικά έγγραφα».
 

 

 

Δείτε επίσης:

Σήφης Βαλυράκης: "Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο θάνατος του είναι δολοφονία"
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ