Νέα αναβολή για τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών

Newsroom
Newsroom

Δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε αναβολή οδηγήθηκε για δεύτερη φορά η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου του μείζονος θέματος που αφορά στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Η συζήτηση αναβλήθηκε μετά από σχετικές προτάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που έγιναν αποδεκτές από τη δημοτική αρχή. Όπως επισήμανε, λαμβάνοντας τον λόγο, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενόψει της συνεδρίασης είχαν υποβληθεί υπομνήματα από συνδικαλιστικά σωματεία, όπως των μηχανικών, και συναίνεσε στην αναβολή της συζήτησης υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση στο σώμα σε εύλογο χρονικό διάστημα, και πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, κάλεσε τις παρατάξεις να υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τον λόγο έλαβε και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη, που ήταν και η εισηγήτρια του θέματος επισημαίνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά καθώς 6 μήνες πριν από την εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ΟΕΥ δεν μπορεί να αλλάξει βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως από την πλευρά της έκανε όσα όφειλε συστήνοντας ομάδα εργασίας για την επικαιροποίηση των στοιχείων. Και εκείνη σημείωσε ότι δεν έχει αντίρρηση το όλο θέμα να επανεξεταστεί ωστόσο διευκρίνισε απευθυνόμενη στο σώμα ότι "το κρίσιμο είναι να έχουμε έναν νέο και πιο σύγχρονο ΟΕΥ, και κυρίως να ανακτηθούν οι χαμένες θέσεις με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν".

Ακόμη, η αντιδήμαρχος Οικονομικών σημείωσε: "Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα πρέπει με την πολιτική μας βούληση και ως Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να δώσουμε την ευκαιρία στο Δήμο μας να αποκτήσει τη νέα οντότητα του, με έναν νέο ΟΕΥ σύγχρονο , αναπτυξιακό, και ικανό να στελεχωθεί με τρόπο που να είναι ανθεκτικός απέναντι στο μέγεθός του και τις απαιτήσεις των αρμοδιοτήτων του". Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις σε καίρια πόστα όπως για παράδειγμα στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η συζήτηση για την τροποποίηση του ΟΕΥ οδηγήθηκε σε αναβολή.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ