Νέα δημοσκόπηση: Στις 3 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Από την εταιρεία Prorata

Στο όριο του στατιστικού λάθους βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι 28,5% με απώλειες 1,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τον περασμένο Νοέμβριο, και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 25,5%, αυξημένο κατά 0,5%.

Αυτό σημαίνει ότι η «ψαλίδα» κλείνει κατά 2% και βρίσκεται στο 3%, ακριβώς στο όριο του στατιστικού λάθους.

Μεταξύ του «Σφυγμού» Νοεμβρίου και Μαρτίου έχει μεσολαβήσει η τραγωδία των Τεμπών, το αντίκτυπο της οποίας στη διαμόρωση του πολιτικού κλίματος είναι φανερό σε όλες τις μετρήσεις που διεξήχθησαν αυτό το μήνα.

Στη δημοσκόπηση της Prorata, οι πολίτες, παρότι αποδίδουν μερίδιο ευθύνης διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις, από την εποχή Σημίτη, ενδεικτικό είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε, σε ποσοστό 86%, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. 

Τα Τέμπη συνεχίζουν να πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι (64%) εκτιμούν ότι δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα, ιδίως στους τομείς εκείνους που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με το δυστύχημα των Τεμπών, όπως η ικανότητα της ΝΔ να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών – έναν δείκτη, στον οποίο μέχρι πρότινος υπερείχε συντριπτικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και να διαχειρίζεται ζητήματα διαφθοράς. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ